Pulpe de pui cu cartofi in lapte la cuptor

Luna aceasta, la Provocarea Secreta, am primit la rasfoit blogul  Corneliei. Stiti ce mi-a placut din prima la blogul ei? Ca descrie fiecare etapa a retetei astfel incat vine in ajutor si celor mai nepriceputi in ale bucatariei. L-am rasfoit timp de cateva zile si cu greu m-am hotarat la o reteta (deja mi-am facut lista cu mai multe retete de la ea). In cele din urma am ales o reteta cu carne de pui

Ingrediente:
– 2 pulpe de pui
– 5 cartofi medii
– 200 g unt
– 100 ml lapte
– zeama de la o lămâie
– 2-3 catei de usturoi – sau mai mult daca iubiti usturoiul 😛
– sare, piper dupa gust
– rozmarin

Mod de preparare:
– pulpele de pui se spala, se curata (in cazul meu si de piele) si se pun la prajit in 100 g unt

– se prajesc pe ambele parti pana devin aurii
– după ce s-au rumenit, se pun într-un vas yenna, de jur imprejur se adauga cartofii taiati cuburi, se adaugă restul de unt, sare, piper, zeama de lămâie, rozmarinul si ustuoriul taita micut
– se adaugă laptele şi se dă la cuptor la 200 grade, timp de o ora – primele 20 de minute am tinut vasul acoperit cu capacul
– din cand in cand, carnea si cartofii se ung cu sosul din tavă

– am servit langa salata de sezon

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    ma bucur ca suntem de acord cu privire la retetele Corneliei. Saptamana frumoasa si tie…

  2. dia_diana58 spune:

    Da , da , da Stefy harnicuta draga … retetele Corneliei sunt extrem de bune si bine explicitate :d , iar pozele sunt grozave si spun asta ca o constatare , nu doar ca este prietena mea virtuala .
    Pastram la favorite .
    Saptamana frumoasa si postari la fel de bune si multe .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.