Prajitura Rumba

Au trecut vreo 2 saptamani de cand nu am mai postat nici o reteta de prajitura, asa ca astazi imi iau revansa si va aduc in prim plan, o prajitura gustoasa cu rahat si stafide

Ingrediente: (pentru tava de 24×35-adica un pic mai mica decat foile de napolitana)
Blat:
– 2 foi de napolitane
– 6 albusuri
– 250 g zahar
– 100 g faina
– 200 g rahat
– 50 g stafide
– 1/2 praf de copt
Crema:
– 6 galbenusuri
– 125 g zahar pudra
– 100 ml lapte
– 200 g unt
– 2 linguri amidon

Mod de preparare:
Blat:
– albusurile se bat spuma tare cu zaharul – ca de bezea

– se adauga faina cernuta si praful de copt
– se amesteca usor cu o spatula de lemn, pana se incorporeaza faina
– se adauga apoi stafidele si rahatul taiat cubulete

– se amesteca bine si compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit,la 160 de grade aproximativ 30 de minute – pana ce trece testul cu scobitoarea
Crema:
– galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, amidonul si laptele caldut si compozitia se pune la fiert pe baie de aburi sau la foc mic
– se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o budinca si se lasa la racit
– cand crema s-a racit, untul se mixeaza spuma si apoi peste el se adauga crema
– se amesteca bine pana se omogenizeaza
Asamblare:
– se pune prima foaie de napolitana, se unge cu crema jumatate din crema, se adauga blatul racit, peste el se adauga si se uniformizeaza a doua parte de crema si peste acesta se aseaza cu grija a doua foaie de napolitana
– se pune peste prajitura ceva greu ca sa se preseze mai bine prajitura si se lasa la frigider peste noapte sau pentru cateva ore
– prajitura se feliaza cu un cutit bine ascutit

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. kintsch diana spune:

    Arata tare bine prajitura si cred ca e si foarte gustoasa! trebuie sa o fac si eu odata.

  2. Monya spune:

    mmm, aluat cu rahat…vreau si euuuuuuuuu !!!!!!!!!

  3. De mult n-am mai mancat prajiturica asta, si e tare buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.