Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si verdeata

E plin sezon de verdeata, asa ca nu ezitati sa folositi leustean verde, patrunjel, stevie, loboda, urzici, in tot felul de combinatii si retete. Iar in ciorbe, mi se par ca se potrivesc cel mai bine 🙂

 

Ingrediente:
– 6-7 cartofi
– o sfecla rosie
– un morcov
– un ardei
– o legatura patrunjel
– o legatura leustean
– o legatura stevie
– o legatura loboda
– o mana de urzici
– 3 fire ceapa verde
– o ceapa uscata
– 2-3 linguri pasta de tomate
– ulei pentru calit ceapa
– fidea – cam o mana
– bors dupa gust
– sare dupa gust

Mod de preparare:
– se curata cartofii, sfecla rosie, morcovul si ardeiul, se spala si se pun la fiert
– ceapa se curata, se spala, se taie si se caleste in putin ulei cu 2-3 linguri pasta de tomate (daca doriti sa evitati prajeala, o puteti pune direct in oala la fiert impreuna cu celelalte legume)
– cand legumele sunt aproape fierte, se adauga zarzavaturile spalate si taiate dupa cum doriti
– se lasa sa fiarba impreuna , si cand legumele sunt fierte se adauga fideaua, borsul si sarea si se mai lasa pe foc circa 10 minute – pana fierbe si fideaua
– se inchide focul si se adauga patrunjel verde tocat

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Anamaria Cook spune:

    Ce bunatate ai facut aici…imi plac la nebunie ciorbele si supele de legume. Te pup!!! :X:X:X

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.