Chifle cu ceapa verde


Ingrediente:
– 250 ml lapte
– 7 g drojdie uscata
– aproximativ 500 g faina alba
– un praf de sare
– 50 ml ulei
– 4-5 codite de ceapa verde
– un ou pentru uns chiflele (eu nu am folosit acum)
Mod de preparare:
– intr-un vas se pun 400 g faina si se amesteca cu drojdia si sarea
– in mijlocul fainii se face cu mana o gaura in care se toarna laptele incalzit un pic, in prealabil
– se amesteca cu grija, si in functie de consistenta se mai pune sau nu faina – mie mi-au intrat 510 g faina – aluatul trebuie sa se desprinda de fundul vasului
– mainile se ung cu ulei si se framanta cu grija aluatul, pana incorporam toti cei 50 ml de ulei-ne ungem trptat mainile cu el
– cand este gata framantat, se adauga coditele de ceapa taiate bucatele, si se lasa la dospit, la loc cald, acoperit cu un prosop de bucatarie – se lasa circa 60 de minute
– cand a expirat timpul, se iau bucati de aluat si se fac bile, care se aplatizeaza usor cu mana si se pun in tava de copt, tapetata cu hartie de copt – mie mi-au iesit 9 chifle
– se mai lasa circa 30 de minute in tava, se ung cu oul batut daca doriti si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade, circa 30 de minute- pana sunt usor rumene
Pofta buna!!!
Foarte bune, cu aroma de primavara 🙂 Pup:*
Asa e Mihaela….:)
Sunt super bune si aromate!
Pupici!