Chifle cu ceapa verde

Pentru ca tocmai a trecut Pastele si sigur sunteti satui de fripturi, aperitive, oua, astazi vin cu o idee de chifle tocmai bune de mancat acum pentru ca sunt gustoase si pot fi servite ca atare, sau langa o salata, sau de ce nu? langa o bucata de cas proaspat asa cum le-am servit si noi 🙂

 

Ingrediente:
– 250 ml lapte
– 7 g drojdie uscata
– aproximativ 500 g faina alba
– un praf de sare
– 50 ml ulei
– 4-5 codite de ceapa verde
– un ou pentru uns chiflele (eu nu am folosit acum)

Mod de preparare:
– intr-un vas se pun 400 g faina si se amesteca cu drojdia si sarea
– in mijlocul fainii se face cu mana o gaura in care se toarna laptele incalzit un pic, in prealabil

– se amesteca cu grija, si in functie de consistenta se mai pune sau nu faina – mie mi-au intrat 510 g faina – aluatul trebuie sa se desprinda de fundul vasului
– mainile se ung cu ulei si se framanta cu grija aluatul, pana incorporam toti cei 50 ml de ulei-ne ungem trptat mainile cu el
– cand este gata framantat, se adauga coditele de ceapa taiate bucatele, si se lasa la dospit, la loc cald, acoperit cu un prosop de bucatarie – se lasa circa 60 de minute

– cand a expirat timpul, se iau bucati de aluat si se fac bile, care se aplatizeaza usor cu mana si se pun in tava de copt, tapetata cu hartie de copt – mie mi-au iesit 9 chifle

– se mai lasa circa 30 de minute in tava, se ung cu oul batut daca doriti si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade, circa 30 de minute- pana sunt usor rumene

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Danutza spune:

    Foarte bune, cu aroma de primavara 🙂 Pup:*

  2. stefy spune:

    Asa e Mihaela….:)

  3. Sunt super bune si aromate!
    Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.