Prajitura cu blat de cafea si crema ganache

Luna aceasta, la Provocarea secreta, am primit pentru inspiratie blogul Simonei, un blog care m-a captivat si care m-a pus in dificultatea ca urmare a bunatatilor descoperite acolo, pentru ca nu stiam exact care sa fie prima reteta pe care s-o testez. In final, am ales ceva dulce – aceasta prajitura super buna – care sper sa fie si pe gustul vostru!!!

 

Ingrediente: 
Blat (pentru o tava de 24×35):
– 5 oua
– 5 linguri zahar
– 6 linguri faina
– 3 linguri cafea macinata
– 1/2 plic praf de copt
– o lingura ulei
– un praf de sare
Crema: 
– 300 g ciocolata cu lapte
– 300 ml frisca lichida
– 50 g ciocolata cu lapte pe care am transformat-o in fulgi de ciocolata
Ornat:
– 300 ml frisca lichida
– 50 g zahar pudra
– 50 g ciocolata cu lapte transformata in fulgi de ciocolata

Mod de preparare:
Crema:
– se pregateste prima pentru ca necesita un timp mai mare de asteptare
-ciocolata se rupe bucati mici si se pune intr-un bol

– frisca se incalzeste pe foc, fara a o lasa sa fiarba, si se toarna fierbinte peste ciocolata
– se amesteca energic pana ce ciocolata s-a topit complet
– se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru minim 5 ore, sau cel mai bine de pe o zi pe alta
Blat:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se mixeaza spuma
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul si uleiul pana devin albe, apoi se adauga albusurilor spuma si se amesteca usor, cu o lingura

– faina se amesteca cu praful de copt, cafeaua si sarea, si se adauaga in ploaie peste amestecul de mai sus
– compozitia rezultata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute, la temperatura de 150 de grade

– cand este gata, blatul se lasa la racit, si se taie in jumatate pe orizontala

– dupa cele 5 ore de asteptare, crema se scoate din frigider si se mixeaza mai intai la viteza mica, apoi la viteza maxima – am mixat circa 10 minute

– la final am adaugat fulgii de ciocolata – ciocolata data prin razatoarea mare
Asamblare:
– frisca se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra – pana se tine de paletele mixerului
– peste primul blat se intinde uniform crema, apoi se pune al doilea blat, iar deasupra  se orneaza cu frisca

– peste frisca se orneaza cu fulgi de ciocolata si se da prajitura la rece pentru minim 2 ore

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

7 răspunsuri

  1. stefy spune:

    sincer mi-a placut blogul tau..de asta am facut si altceva de acolo nu numai prajitura aceasta gustoasa!!:P

  2. Simona spune:

    Ce frumoasa ti-a iesit!!! Ma bucur ca ti-a placut prajitura si ca mi-ai vizitat "casuta" virtuala! Imi place foarte tare blogul tau, pe care de altfel il mai vizitasem candva, si de accea te voi adauga la blogrool.
    Pup cu drag!

  3. stefy spune:

    mony, intotdeauna incerc sa ma hotarasc pana pe 15 ca sa nu ma trezesc pe ultima sua de metri si sa raman restanta!!

  4. stefy spune:

    multumesc paula!!

  5. Delicioasa prajiturica si arata minunat!

  6. Monya spune:

    Ce rapida ai fost cu provocarea !! Si ce bine arata !!!

  7. O bunatate de prajitura!
    Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.