Prajitura cu blat de cafea si crema ganache

Luna aceasta, la Provocarea secreta, am primit pentru inspiratie blogul Simonei, un blog care m-a captivat si care m-a pus in dificultatea ca urmare a bunatatilor descoperite acolo, pentru ca nu stiam exact care sa fie prima reteta pe care s-o testez. In final, am ales ceva dulce – aceasta prajitura super buna – care sper sa fie si pe gustul vostru!!!

 

Ingrediente: 
Blat (pentru o tava de 24×35):
– 5 oua
– 5 linguri zahar
– 6 linguri faina
– 3 linguri cafea macinata
– 1/2 plic praf de copt
– o lingura ulei
– un praf de sare
Crema: 
– 300 g ciocolata cu lapte
– 300 ml frisca lichida
– 50 g ciocolata cu lapte pe care am transformat-o in fulgi de ciocolata
Ornat:
– 300 ml frisca lichida
– 50 g zahar pudra
– 50 g ciocolata cu lapte transformata in fulgi de ciocolata

Mod de preparare:
Crema:
– se pregateste prima pentru ca necesita un timp mai mare de asteptare
-ciocolata se rupe bucati mici si se pune intr-un bol

– frisca se incalzeste pe foc, fara a o lasa sa fiarba, si se toarna fierbinte peste ciocolata
– se amesteca energic pana ce ciocolata s-a topit complet
– se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru minim 5 ore, sau cel mai bine de pe o zi pe alta
Blat:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se mixeaza spuma
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul si uleiul pana devin albe, apoi se adauga albusurilor spuma si se amesteca usor, cu o lingura

– faina se amesteca cu praful de copt, cafeaua si sarea, si se adauaga in ploaie peste amestecul de mai sus
– compozitia rezultata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute, la temperatura de 150 de grade

– cand este gata, blatul se lasa la racit, si se taie in jumatate pe orizontala

– dupa cele 5 ore de asteptare, crema se scoate din frigider si se mixeaza mai intai la viteza mica, apoi la viteza maxima – am mixat circa 10 minute

– la final am adaugat fulgii de ciocolata – ciocolata data prin razatoarea mare
Asamblare:
– frisca se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra – pana se tine de paletele mixerului
– peste primul blat se intinde uniform crema, apoi se pune al doilea blat, iar deasupra  se orneaza cu frisca

– peste frisca se orneaza cu fulgi de ciocolata si se da prajitura la rece pentru minim 2 ore

Pofta buna!!!

7 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.