Minifranzele pufoase

Cand ma apuca uneori harnicia si am si un pic de timp liber (desi nu prea am asa ceva) ma apuc si fac paine de casa…in tot felul de combinatii si forme..asa ca azi am pregatit aceste minifranzele pufoaseee si bune!!!

Ingrediente:
– 600 g faina alba
– 200 ml lapte
– 200 ml apa minerala
– 100 ml ulei floarea soarelui
– 20 g drojdie proaspata
– 1 lingurita rasa de sare
– un ou pentru uns franzelele

Mod de preparare:
– drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte) si o lingura de faina rezultand maiaua
– aceasta se lasa 10 minute la dospit
– intr-un vas se pune faina si in mijlocul ei se adauga maiaua dospita, laptele caldut, apa minerala, sarea si se amesteca bine
– la final se adauga uleiul in ploaie framantand pana la incorporarea lui totala in aluat
– rezulta un aluat elastic si bine legat care se lasa la crescut 60 minute, la loc cald, intr-un vas acoperit cu un prosop

– cand si-a dublat volumul, se aseaza pe planseta de lucru si se formeaza mini franzele – mie mi-au iesit 13 bucati, care se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt – cred ca trebuia sa le coc in doua transe pentru ca au crescut asa de frumos, dar s-au uniut unele cu altele din cauza lipsei spatiului – se cresteaza cu cutitul pe alocuri si se mai lasa la crescut 30 minute
– apoi se ung cu un ou batut si se dau la cuptorul preincalzit, la 200 de grade
– se lasa circa 30 de minute – pana cand sunt rumene – daca observati una a disparut imediat ce am scos tava din cuptor chiar inainte sa apuc sa fac poza :))

Pofta buna!!
Sursa

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. stefy spune:

    multumesc alin!!!

  2. Alin spune:

    Ce bine arata zici ca simt mirosul lor… felicitari!

  3. Ce frumos arata, fur si eu una 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.