Tort diplomat

 

Cum astazi este ziua sfintilor imparati Constantin si Elena, si cum este si ziua de nume a sotului meu -LA MULTI ANI SOTUL MEU IUBIT!!!, m-am gandit sa va invit la ceva dulce. Si ce poate fi mai potrivit ca desert pentru o astfel de zi, decat un tort gustos cu multe fructe si usor de facut??!!!
Asadar urez si eu  LA MULTI ANI tuturor celor care poarta nume de Constantin si Elena!!

Ingrediente (pentru o tava de 25cm):
500 ml frisca
– 100 g zahar pudra
– 250 ml lapte
– 2 galbenusuri
– 2 linguri rase de amidon
– esenta de vanilie cat doriti
– 75 g zahar
– 2 plicuri gelatina dr oetker
– un compot de ananas rondele
– circa 200 g capsuni
– 3 kiwi
– 13 piscoturi

Mod de preparare: 
– fructele se taie bucuri mici si se pun pe prospop de hartie pentru a absorbi zeama lasata de ele- eu am oprit cate putin din fiecare categorie pentru a le folosi la ornat – puteti folosi ce fructe va plac nu trebuie sa fie neaparat acestea folosite de mine
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si laptele caldut

– amestecul se pune intr-un vas pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca, se adauga acum si esenta, se amesteca bine, se ia de pe foc si se lasa la racit
– frisca se mixeaza bine cu cu zaharul pudra – sa se tina de paletele mixerului
– peste frisca se adauga crema de vanilie racita si se amesteca bine

– gelatina se hidrateaza 3 minute in 5 linguri de apa, apoi se incalzeste putin la cuptorul cu microunde, cat se se dizolve gelatina sau se poate pune intr-un vas cu apa fierbinte, daca nu doriti sa folositi cuptorul cu microunde
– gelatina se adauga peste amestecul de frisca si se mixeaza bine timp de 3-5 minute

Asamblare:
– tava cu pereti detasabili se tapeteaza cu folie alimentara
– se aseaza fructe pe fundul tavii, si pe peretii acesteia – cele oprite pentru ornat, nu cele taiate cuburi – asa cum doriti voi
– apoi se torna un strat subtire de frisca, se aseaza bucatile de kiwi, care apoi se acopera iar cu un strat subtire de frisca
– apoi se aseaza capsunile, se acopera cu frisca, apoi se aseaza bucatile de ananas, care la randul lor se acopera cu un ultim strat de frisca
– daca doriti sa va usurati munca -puteti amesteca toate fructele usor cu frisca si turnati toata compozitia o data in tava
– la final, piscoturile se trec prin compotul de ananas, si se aseaza peste tort

– tortul se lasa la frigider timp de 4-5 ore sau chiar peste noapte
– la final, se aseaza o farfurie peste tort – peste piscoturi, si se intoarce invers farfuria, in asa fel incat piscoturile sa fie blatul de la baza tortului – eu l-am asezat pe o planseta pentru ca farfuria de la setul meu de tort e mai mica de 25 de cm

– se scoate tava cu grija si se indeparteaza folia alimentara, usor, si se poate taia felii si manca cu pofta 🙂

– si o feliuta si pentru voi 🙂

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

  1. Cate astfel de torturi mancam cand am fost mic, acum vremurile au trecut si rar cand mai mananc un astfel de tort. Mai bine zis, cand se strange familia odata pe an. Felicitari!

  2. Sara & Miki spune:

    Cu intarziere La multi ani sotului! Cat despre tort un rasfat pentru o zi speciala. Pup!

  3. stefy spune:

    multumesc frumos pentru urari daniela!!!

  4. Daniela spune:

    La multi ani, sotului tau ! Virtual, ma autoinvit la o feliuta de diplomat, mai ales ca e cu capsuni…

  5. Gabriela spune:

    Mmmm, foarte bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.