Tort diplomat

Cum astazi este ziua sfintilor imparati Constantin si Elena, si cum este si ziua de nume a sotului meu -LA MULTI ANI SOTUL MEU IUBIT!!!, m-am gandit sa va invit la ceva dulce. Si ce poate fi mai potrivit ca desert pentru o astfel de zi, decat un tort gustos cu multe fructe si usor de facut??!!!
Asadar urez si eu  LA MULTI ANI tuturor celor care poarta nume de Constantin si Elena!!

Ingrediente (pentru o tava de 25cm):
500 ml frisca
– 100 g zahar pudra
– 250 ml lapte
– 2 galbenusuri
– 2 linguri rase de amidon
– esenta de vanilie cat doriti
– 75 g zahar
– 20 g gelatina granule
– un compot de ananas rondele
– circa 200 g capsuni
– 3 kiwi
– 13 piscoturi

Mod de preparare: 
– fructele se taie bucati mici si se pun intr-o sita pentru a se scurge – eu am oprit cate putin din fiecare categorie pentru a le folosi la ornat – puteti folosi ce fructe va plac nu trebuie sa fie neaparat acestea folosite de mine
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se amesteca putin pentru omogenizare

– gelatina se pune la hidratat in 25 g de apa rece
– amestecul de galbenusuri se pune intr-un vas pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca, se adauga acum si esenta, se amesteca bine, se ia de pe foc si se lasa la racit
– acum este momentul in care se adauga si gelatina hidratata si topita la cuptorul cu microunde, se amesteca pana la incorporarea gelatinei si se lasa la racit 
– frisca se mixeaza bine cu cu zaharul pudra – sa se tina de paletele mixerului
– peste frisca se adauga crema de vanilie racita si se amesteca bine 

Asamblare:
– tava cu pereti detasabili se tapeteaza cu folie alimentara
– se aseaza fructe pe fundul tavii, si pe peretii acesteia – cele oprite pentru ornat, nu cele taiate cuburi – asa cum doriti voi
– apoi se torna un strat subtire de frisca, se aseaza bucatile de kiwi, care apoi se acopera iar cu un strat subtire de frisca
– apoi se aseaza capsunile, se acopera cu frisca, apoi se aseaza bucatile de ananas, care la randul lor se acopera cu un ultim strat de frisca
– daca doriti sa va usurati munca -puteti amesteca toate fructele usor cu frisca si turnati toata compozitia o data in tava
– la final, piscoturile se trec prin compotul de ananas, si se aseaza peste tort

– tortul se lasa la frigider timp de 4-5 ore sau chiar peste noapte
– la final, se aseaza o farfurie peste tort – peste piscoturi, si se intoarce invers farfuria, in asa fel incat piscoturile sa fie blatul de la baza tortului – eu l-am asezat pe o planseta pentru ca farfuria de la setul meu de tort e mai mica de 25 de cm

– se scoate tava cu grija si se indeparteaza folia alimentara, usor, si se poate taia felii si manca cu pofta 🙂

 

Pofta buna!!!

6 comments

Lasă un răspuns la stefy Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.