Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino

A fost o perioada in care am avut cateva retineri in a face prajituri cu foi de napolitane, dar se pare ca doar inceputul a fost mai greu, caci nu e chiar asa de greu sa lucrez cu aceste foi, mai ales ca rezulta niste prajituri tare bune!:)

Ingrediente:
– 3 foi de napolitana – pe care le-am taiat in doua
– 300 gr zahar
– 3oua
– 400 gr unt/margarina
– 2 pliculete zahar vanilat
– 2 linguri cu varf de nuca de cocos
– 2 pliculete capuccino
– 3 linguri cacao

Mod de preparare:
– ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleza volumul, apoi se pun pe baie de abur, la foc mic amestecand pana cand se topeste zaharul
– se adauga apoi margarina/untul si se mai fierbe pe abur inca 20 min amestecand incontinuu

 – se adauga cacaoa prin cernere, capuccino si zaharul vanilat si se amesteca incet
– se mai lasa pe foc circa 5 minute, pana cand compozitia se ingroasa ca o smantana, apoi se adauga si nuca de cocos si se amesteca bine si se ia  de pe foc si de pe aburi
– se lasa sa se raceasca partial si se toarna peste foi asa calda – o sa mai curga putin si pe langa dar nu va faceti griji -tinuta la frigider se intareste crema

– se lasa sa se raceasca si se da la frigider pana a doua zi pentru a se intari crema
– eu am mai oprit vreo 6 linguri din compozitie si am decorat a doua zi prajitura cu ea, dupa ce am incalzit-o un pic in prealabil

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. m spune:

    Multumesc!

  2. Bunatate de prajitura! As da gata cateva bucatele fara sa clipesc 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.