Cotlet de porc aromat in vas roman

Este o mancare simpla si aromata care se potriveste de minune atat la un pranz in familie cat si la o masa festiva.

 

Ingrediente:
– 1 kg cotlet/muschi de porc
– 100 ml vin alb
– 50 ml ulei
– usturoi
– condimente pentru carne de porc, sare, piper, boia de ardei dulce, oregano, boabe de mustar, boabe de piper negru, cativa catei de usturoi – condimentele le puteti combina si folosi pe cele pe care le preferati

Mod de preparare:
– se spala cotletul si se tamponeaza bine cu un servet absorbant de hartie
– se pregateste un amestec din condimentele de mai sus si se trece carnea prin amestec astefl incat sa fie acoperit pe toate partile
– se impaneaza cu usturoi
– separat se face un amestec din ulei, vin si sosul de soia si se toarna peste cotlet

– se lasa cateva ore la marinat la frigider, dupa care se leaga cu ata
– dupa aceea se aseaza cotlletul in vasul roman (pregatiti conform instructiunilor), se toarna peste el sosul in care a stat la marinat, se mai presara putina sare si boia

– se lasa la cuptor la 225 de grade, cu vasul acoperit, timp de 45 de minute, apoi se scoate capacul si se mai lasa la 190 de grade, descoperit, timp de 40 de minute (pana cand e rumenit frumos)
– se poate servi bine langa orice garnitura doriti – noi am servit langa cartofi noi facuti la ceaun!!

Pofta buna!!!

1 răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.