Biscuiti cu ciocolata si ghimbir

Langa o cafea, langa un ceai dimineata sau chiar cand aveti chef de ceva dulce, acesti biscuiti sunt tare buni:) iar combinatia de ciocolata si ghimbir e tare minunata!

 

Ingrediente:
– 300 g faina
– 100 g ciocolata cu lapte
– 150 g zahar
– 100 g unt
– 1 ou – in cazul meu a fost ou dublu 🙂
– 1/2 plic praf de copt
– 1 lingurita cacao
– 1 lingurita rasa de ghimbir

Mod de preparare:

– se amesteca faina cu cacao, praful de copt si  ghimbirul
– untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul, apoi se adauga oul, si faina in ploaie

– se amesteca usor cu o lingura, apoi cu mana
– ciocolata se taie bucatele mici si se adauga peste compozitie si se amesteca pana ce se incorporeaza ciocolata in compozitie

– aluatul se pune intr-o folie si se da la frigider pentru aproximativ 1 ora
– dupa aceasta perioada, aluatul se scoate din frigider, si din el se formeaza bilute cat o perisoara, care se aplatizeaza cu mana
– se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se dau la cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru cca 10 minute, sau pana cand biscuitii au prins o culoare aramie, fara a se arde

Pofta buna!!!

6 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.