Cheesecake cu capsuni

Nu stiu de ce am asteptat atata timp sa incerc si eu sa fac cheesecake..dar clar nu va fi singrul cheesecake din viata mea, pentru ca a iesit super bun, e cremos, racoros, bun, si unde mai pui ca merge de minune pregatit atunci cand e cald afara pentru ca e fara coacere..l-am laudat prea mult?:) cred ca da, dar daca veti incerca si voi reteta sigur imi veti da dreptate…nu o sa va mai saturati de el 😛

Ingrediente (pentru o tava de 20 cm):
Blat: 
  200 g biscuiti
– 130 g unt
– esenta de vanilie cateva picaturi
Crema:
– 500 g branza de vaci
– 350 ml frisca lichida
– 80 g zahar pudra vanilat
– circa 200 g capsuni
Pentru decor:
– capsuni
– bomboane decor

Mod de preparare:
Blat:
– biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie
– untul se topeste si se adauga peste biscuitii maruntiti
– se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza

– compozitia rezultata se aseaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu folie alinetara
– cu o lingura se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa o ora
 Crema:
– capsunile se spala, se taie bucati si se pun pe un prosop de hartie pentru a absorbi sucul lasat de ele
– branza se pune in robotul de bucatarie si se „marunteste”pana devine cremoasa
– frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana se intareste si se tine de paletele mixerului
– se adauga peste branza, impreuna cu 2-3 picaturi de esenta de valinie, si se uniformizeaza
– peste blatul de biscuiti am asezat un rand de capsuni, apoi am asezat jumatate din compozitia de branza, peste ea am pus restul de capsuni, am acoperit cu cealalata jumatate de crema

– am nivelat frumos si am dat la frigider pentru 3 ore
– dupa cele 3 ore, am scos cu grija cheesecake-ul din tava, si l-am ornat

– se taie cu grija cu un cutit umezit cu apa calda

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

  1. Maya spune:

    O bunatate în alb!

  2. stefy spune:

    e un desert numai bun pentru perioada caniculara…

  3. Un tort pe gustul meu!
    Seara frumoasa sa ai!

  4. Si mie-mi place acest desert.Cand da caldura il fac repejor!
    Te pup!

  5. Arata foarte bine si cred ca e delicios. Mie imi plac mult cheesecake-urile. Sunt atat de cremoase si aromate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.