Paine de casa cu iaurt
Ingrediente:
– 550 g faina
– 150 ml iaurt
– 200 ml apa calduta
– 30 ml ulei
– 7 g drojdie uscata
– jumatate de lingurita rasa de sare
Mod de preparare:
– faina se amesteca cu drojdia uascata intr-un vas si apoi se adauga iaurtul amestecand
– se adauga sarea si treptat apa, se amesteca bine pana rezulta aluatul
– la final se adauga putin cate putin, uleiul, framntand pana la incorporarea acestuia in aluat
– aluatul se acopera cu un prosop si se tine la loc cald timp de o ora
– cadn si-a dublat volumul se aseaza pe planseta de lucru si se modeleaza paine – imi pare rau ca nu am impletito pentru ca ar fi iesit mai aspectoasa – asa ca painea cu lapte
– se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit circa 30 de minute
– am crestat-o cu un cutit inainte de a o introduce la cuptor
– dupa acest timp se da la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 45 de minute – timpul si temperatura variaza in functie de coptorul pe care il aveti
– cand este gata se scoate din tava si se pastreaza invelita intr-un prosop pentru a se pastra frageda
Pofta buna!!!
O pot face la masina de paine?
Aceasta paine am facut-o doar in varianta la cuptor! De aceea va rog sa verificati brosura cu retete a masinii de paine pe care o detineti! Eu am masina de paine Tefal si stiu ca la a mea merge o asemenea reteta, doar ca nu am facut-o pana acum asa!
multumesc si eu pentru invitatie!
Una dintre cele mai bune painici!
Pupici dulci si multumesc ptr ca ti-ai facut timp sa participi!
Pufoasa si gustoasa painica ta!Tare-mi place!
Te pup!