Prajitura pufoasa cu capsuni

Sezonul capsunilor e cam pe duca, asa ca daca vreti sa va mai bucurati de inca un desert cu capsuni, puteti sa incercati aceasta prajitura. E usor de facut, e pufoasa si gustoasa, normal :))

Ingrediente: (pentru o tava de 24×35 cm)
– 5 oua
– 200 g zahar
– 200 g faina
– 1/2 plic praf de copt
– 6 linguri ulei
– 3-4 picaturi esenta de vanilie
– 100 g capsuni

Mod de preparare:
– capsunile se spala, se taie in doua sau mai mici daca aveti capsuni mari (eu am avut din gradina noastra si nu le-am mai taiat pentru ca erau mai micute) si se pun la scurs
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma tare cu zaharul, care se adauga treptat
– separat, galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei, si peste ele se adauga albusurile spuma
– se amesteca bine pana la omogenizare, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, si se amesteca cu grija la la incorporarea acesteia

– la final se esenta si se amesteca bine
– intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si peste ea se aseaza una cate una, capsunile

– se da tava in cuptorul, preincalzit in prealabil, la 175 de grade, timp de 30 de minute – sau pana trece testul scobitoarea

– se lasa sa se raceasca si se portioneaza

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Maria spune:

    ce pofta mi-ai facut! e grozava prajitura ta pufoasa cu capsuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.