Prajitura pufoasa cu capsuni

Sezonul capsunilor e cam pe duca, asa ca daca vreti sa va mai bucurati de inca un desert cu capsuni, puteti sa incercati aceasta prajitura. E usor de facut, e pufoasa si gustoasa, normal :))

Ingrediente: (pentru o tava de 24×35 cm)
– 5 oua
– 200 g zahar
– 200 g faina
– 1/2 plic praf de copt
– 6 linguri ulei
– 3-4 picaturi esenta de vanilie
– 100 g capsuni

Mod de preparare:
– capsunile se spala, se taie in doua sau mai mici daca aveti capsuni mari (eu am avut din gradina noastra si nu le-am mai taiat pentru ca erau mai micute) si se pun la scurs
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma tare cu zaharul, care se adauga treptat
– separat, galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei, si peste ele se adauga albusurile spuma
– se amesteca bine pana la omogenizare, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, si se amesteca cu grija la la incorporarea acesteia

– la final se esenta si se amesteca bine
– intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si peste ea se aseaza una cate una, capsunile

– se da tava in cuptorul, preincalzit in prealabil, la 175 de grade, timp de 30 de minute – sau pana trece testul scobitoarea

– se lasa sa se raceasca si se portioneaza

Pofta buna!!

One comment

Lasă un răspuns la Maria Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.