Negresa cu visine si ciocolata

 

Va spuneam zilele trecute ca in aceasta perioada tot gatesc retete cu visine pentru ca avem din belsug, asa ca dupa friptura cu visine, a urmat si acest desert dulce acrisor si delicios din cale afara:)

Ingrediente (pentru o tava de 24x35cm ):
– 300 g visine (daca folositi o tava mai mare va trebuie un pic mai multe visine)
– 7 oua
– 500 g faina
– 130 ml lapte
– 300 g zahar
– 300 ml ulei
– 60 g cacao
– un plic praf de copt
– esenta de vanilie
Pentru sosul de ciocolata:
– sucul lasat de visine – la mine au iesit vreo 30 ml
– 100 g ciocolata cu lapte
– 20 g unt

Mod de preparare:
– se scot samburii de la visine, si visinile se pun la scurs intr-o sita – sucul lasat de visine il strangeti pentru ca il folosim la final
– ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin ca o crema

– se adauga uleiul in ploaie si se amesteca foarte bine
– se adauga si laptele, iar apoi faina putin cate putin amestecata in prealabil cu cacaoa si praful de copt
– se amesteca cu o lingura de jos in sus pana la incorporarea totala a fainii – aici m-a ajutat fetita mea :))

-compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si peste ea se adauga visinele

– se da tava la cuptor la 175 grade pentru 35-45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea
– cand este gata se lasa sa se raceasca si se pregateste sosul de ciocolata
– intr-o craticioara se pune sucul lasat de visine si se incalzeste pe foc
– cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se adauga ciocolata si untul
– se amesteca bine pana la topirea acestora – rezulta un sos dulce acrisor foarte bun
– se taie negresa in patratele si se torna sosul peste ea in tava, avand grija ca sosul sa patrunda printre taieturi

– se lasa prajitura cateva ore la frigider si se serveste cu pofta

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Imi plac mult negresele. Cu visine si mai mult.

  2. Haplea spune:

    Ce bunatate de prajitura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.