Paine de casa cu ulei de masline

Cum s-a racorit vremea, hop si eu langa cuptor sa mai fac o paine de casa…:)..si daca Simona ne-a dat ca tema la provocarea Dulce Romanie – aluaturi si 1 iunie, am zis sa mai merg cu o reteta la ea, desi am sperat pana azi sa reusesc sa fac ceva ce are legatura si cu tema de 1 iunie, insa nu mi-a  iesit socoteala!!

 

Ingrediente:
– 400 g faina
– 25 g drojdie proaspata
– 250 ml apa calduta
– 4 linguri ulei de masline
– o lingurita rasa cu zahar
– 8 g sare

Mod de preparare:
– faina se cerne intr-un vas
– in apa calduta se dizolva drojdia, apoi se adauga zaharul si uleiul si se amesteca pana se dizolva si zaharul
– se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga amestecul lichid de drojdie, si sarea
– se amesteca cu o lingura apoi se framanta cu mana

– se framanta bine pana ce aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini
– aluatul se lasa la dospit la loc cald, si acoperit cu un prosop, circa 40 minute
– dupa ce aluatul a crescut acesta se pune pe masa pudrata cu faina, si se da forma painii
– paine se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu un prosop
– se lasa la crescut inca 20 minute

– dupa ce a crescut, se unge cu putina apa calduta, se pudreaza din belsug cu faina si se cresteaza cu un cutit foarte bine ascutit

– paine se da la cuptorul incins la 200°C timp de 25-30 minute

– se lasa sa se raceasca si se feliaza

Pofta buna!!!

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.