Tarta cu ciocolata

La cat este de buna aceasta de tarta sincer nici nu stiu ce descriere as mai putea sa-i fac. Oricum sunt sigura ca este atat pe placul celor care iubesc ciocolata cat si a celor care prefera un desert deosebit!!! Nu ma credeti? Atunci treceti la treaba si o sa-mi dati dreptate!:)

 

Ingrediente: (pentru o tarta de 28 cm)
Blat:
– 250 g faina
– 100 g unt
– 6 linguri apa
– ou
– 100 g zahar pudra
– esenta de vanilie
Crema de ciocolata:
– 400 g ciocolata amaruie
– 400 g frisca lichida
– 10 g unt
– 2 plicuri gelatina
– esenta de vanilie

Mod de preparare:
Blat:
– din ingredientele enumerate la blat se framanta un aluat care se da la frigider pentru circa o ora
– aluatul se aseaza pe planseta de lucru pe care am presarat faina si cu ajutorul sucitorului se intinde o foiate rotunda
– foaia se aseaza cu grija in tava de copt tapetata cu unt, si se preseaza cu grija pe peretii tavii
– surplusul de aluat se da deoparte, iar aluatul se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla la copt

– se coace la foc mediu pana se rumeneste usor
– se lasa la racit
Crema de ciocolata:
– ciocolata se rupe bucati si se pune impreuna cu frisca si untul intr-un vas la foc mic, amestecand incontinuu pana se topeste ciocolata si amestecul este omogen

– gelatina se pune in 50 ml apa, la hidratat, timp de 5 minute, apoi se incalzeste la microunde pana se topeste-nu trebuie sa fiarba!!! (sau o puteti pregati conform instructiunilor de pe plic)
– gelatina se adauga peste amestecul de ciocolata, se adauga si esenta, se omogenizeaza bine si amestecul cald se toarna peste blatul racit – pe care il puteti scoate din forma sau il puteti lasa in forma – eu am avut asa un pic de teama sa nu-mi curga crema peste blat si l-am lasat in forma de tarta

– tarta se da la frigider pentru 2 ore pentru a se intari crema de ciocolata
– se decoreaza daca doriti, se feliaza si se serveste cu pofta

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    multumesc pentru sfat paula!!!

  2. Foarte buna tarta asta, mai ales ca are muuuuulta ciocolata! Data viitoare sa incerci si fara gelatina, daca ciocolata are peste 60% cacao nu mai are nevoie de intaritor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.