Chec cu zmeura

Astazi am vrut sa incerc varianta de chec cu zmeura pentru ca eram sigura ca va fi pe gustul nostru fiind o combinatie placuta de dulce cu acrisor!!! Nici nu va puteti iamgina ce repede s-a terminat!!! 

Ingrediente:
– 6 oua marime L
– 180 g faina
– 230 g zahar
– 12 linguri cu ulei
– esenta de vanilie dupa gust
– 2 linguri cacao
– 150 g zmeura

Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se mixeaza spuma cu zaharul pana capata consistenta ca de bezea
– uleiul se adauga in ploaie peste galbenusuri si se amesteca bine pana la omogenizare
– apoi se amesteca cele doua compozitii si dupa ce s-a omogenizat compozitia, se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura de jos in sus pana se incorporeaza complet – acum se adauga si esenta de vanilie

– 1/4 din compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza zmeura, apoi se pune 1/4 din compozitia de chec, se aseaza iar un rand de zmeura, iar compozitie iar zmeura si ultima 1/4 din compozitie se amesteca cu 2 linguri de cacao si se toarna deasupra – se poate trece usor cu o lingura pentru a amesteca putin compozitia de cacao cu restul compozitiei

– se introduce checul in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 50 de minute (depinde foarte mult si de cuptor – la mine la 50 de minute e gata). Daca nu sunteti sigure ca este gata folositi testul cu scobitoarea. Daca scoateti scobitoarea curata din chec e clar ca acesta este gata
– se lasa sa se raceasca si se portioneaza

Pofta buna!!!

6 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.