Prajitura cu cacao si caise

Cu aceasta prajiturica particip la parada „Dulce Romanie”, gazduita luna aceasta de Ana, care ne invita sa gatim sanatos cu legume si fructe de sezon.

Ingrediente:
– 4 oua mari sau 5 oua mici
– 200 g zahar
– 160 g faina
– 1/4 plic praf de copt
– 8 linguri ulei
– 4 linguri cacao
– circa 15 caise

Mod de preparare:
– se separa albusurile de galbenusuri, si albsurile se mixeaza cu zaharul, spuma ca de bezea
– galbenusurile se ameseca cu uleiul pana la omogenizare, apoi peste ele se adauga spuma de albusuri
– se amesteca bine, si apoi se adauga treptat faina si cacaoa cernute si se amesteca cu o lingura de sus in jos pana la incorporarea totala a acestora

– compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si peste compozitie se aseaza jumatati de caise, trecute in prealabil prin zahar

– tava se da la cuptorul preincalzit la 160 grade, timp de 25 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea

– cand este gata, se lasa sa se raceasca si se taie patratele

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Apetisanta si delicioasa!

  2. Mmm……………sunt convinsa ca este tare buna!

  3. Arata grozav si trebuie sa fie tare buna!Pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.