Tort cu iaurt si buline de ciocolata

Acest tort l-am pregatit cu ceva timp in urma, dar pentru ca nu am mai reusit sa fac poze la sectiune, ca urmare a numarului mare de invitati care l-au degustat, m-am tot gandit si razgandit daca sa-l postez sau nu. Dar cum este un tort absolut divin la gust, nu am putut sa-l las nepostat.

Ingrediente (pentru o tava cu diametru de 25 cm)
Crema de iaurt:
– 400 g iaurt – daca vreti sa fie si mai acrut puteti mari cantitatea de iaurt
– 400 ml frisca lichida
– 20 g gelatina
– 6 linguri zahar – puteti mari cantitatea in cazul in care vreti sa fie mai dulce
– un compot de ananas pentru insiropat si decor- eu am cumparat de cel cu rondele de ananas ca sa pot folosi si la ornat (daca vreti sa ornati altfel tortul, puteti cumpara compot cu ananas bucati)
– ornamente de care doriti
Crema de ciocolata:
– 100 g ciocolata amaruie
– 200 ml  frisca lichida
– 16 piscoturi

Mod de preparare:
Crema de iaurt:
– rondelele de ananas se scotr din compot, se taie bucatele (am oprit 3 rondele pentru ornat tortul) si se pun la scurs intr-o sita
– frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa

– iaurtul (se opresc 3 linguri din iaurt pentru a se amesteca cu gelatina) se amesteca foarte bine cu cele 6 linguri de zahar
– gelatina se hidrateaza 5 minute in 5 linguri de apa, apoi se divolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde
– gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei de iaurt
– se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata
Crema de ciocolata:
– ciocolata se rupe bucati, se pune intr-un vas la foc mic, impreuna cu 100 ml frisca lichida si se incalzeste pana cand ciocolata se topeste
– se omogenizeaza si apoi se pune in frigider pana se raceste complet
– amestecul de ciocolata si frisca se mixeaza si se amesteca cu 100 ml frisca mixata in prealabil
– se omogenizeaza si apoi crema de ciocolata se pune intr-un posh
Asamblare:
– tava cu pereti detasabil se tapeteaza cu folie alimentara
– pe fundul tavii am asezat 3 rondele de ananas
– crema de iaurt se amesteca cu bucatile de ananas si se toarna in tava tapetata cu folie
– se introduce varful de posh in crema de iaurt si se strange pana ce la suprafata prajiturii se formeaza un cerc
– se continua operatiunea pe toata suprafata tortului
– piscoturile de insiropeaza cu compotul de ananas si se aseaza cu grija peste tort
– se da la frigider pentru minim 4 ore (sau cand observati ca tortul s-a coagulat)
– se aseaza o farfurie peste tort, si se intoarce cu grija tortul
– se scoate incet tava si folia alimentara si se orneaza dupa preferinta

Pofta buna!!

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.