Tort cu iaurt si buline de ciocolata

Acest tort l-am pregatit cu ceva timp in urma, dar pentru ca nu am mai reusit sa fac poze la sectiune, ca urmare a numarului mare de invitati care l-au degustat, m-am tot gandit si razgandit daca sa-l postez sau nu. Dar cum este un tort absolut divin la gust, nu am putut sa-l las nepostat.

Ingrediente (pentru o tava cu diametru de 25 cm)
Crema de iaurt:
– 400 g iaurt – daca vreti sa fie si mai acrut puteti mari cantitatea de iaurt
– 400 ml frisca lichida
– 20 g gelatina
– 6 linguri zahar – puteti mari cantitatea in cazul in care vreti sa fie mai dulce
– un compot de ananas pentru insiropat si decor- eu am cumparat de cel cu rondele de ananas ca sa pot folosi si la ornat (daca vreti sa ornati altfel tortul, puteti cumpara compot cu ananas bucati)
– ornamente de care doriti
Crema de ciocolata:
– 100 g ciocolata amaruie
– 200 ml  frisca lichida
– 16 piscoturi

Mod de preparare:
Crema de iaurt:
– rondelele de ananas se scotr din compot, se taie bucatele (am oprit 3 rondele pentru ornat tortul) si se pun la scurs intr-o sita
– frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa

– iaurtul (se opresc 3 linguri din iaurt pentru a se amesteca cu gelatina) se amesteca foarte bine cu cele 6 linguri de zahar
– gelatina se hidrateaza 5 minute in 5 linguri de apa, apoi se divolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde
– gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei de iaurt
– se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata
Crema de ciocolata:
– ciocolata se rupe bucati, se pune intr-un vas la foc mic, impreuna cu 100 ml frisca lichida si se incalzeste pana cand ciocolata se topeste
– se omogenizeaza si apoi se pune in frigider pana se raceste complet
– amestecul de ciocolata si frisca se mixeaza si se amesteca cu 100 ml frisca mixata in prealabil
– se omogenizeaza si apoi crema de ciocolata se pune intr-un posh
Asamblare:
– tava cu pereti detasabil se tapeteaza cu folie alimentara
– pe fundul tavii am asezat 3 rondele de ananas
– crema de iaurt se amesteca cu bucatile de ananas si se toarna in tava tapetata cu folie
– se introduce varful de posh in crema de iaurt si se strange pana ce la suprafata prajiturii se formeaza un cerc
– se continua operatiunea pe toata suprafata tortului
– piscoturile de insiropeaza cu compotul de ananas si se aseaza cu grija peste tort
– se da la frigider pentru minim 4 ore (sau cand observati ca tortul s-a coagulat)
– se aseaza o farfurie peste tort, si se intoarce cu grija tortul
– se scoate incet tava si folia alimentara si se orneaza dupa preferinta

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Simona spune:

    Un tort tare bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.