Tort cu iaurt si buline de ciocolata
Acest tort l-am pregatit cu ceva timp in urma, dar pentru ca nu am mai reusit sa fac poze la sectiune, ca urmare a numarului mare de invitati care l-au degustat, m-am tot gandit si razgandit daca sa-l postez sau nu. Dar cum este un tort absolut divin la gust, nu am putut sa-l las nepostat.
Ingrediente (pentru o tava cu diametru de 25 cm)
Crema de iaurt:
– 400 g iaurt – daca vreti sa fie si mai acrut puteti mari cantitatea de iaurt
– 400 ml frisca lichida
– 20 g gelatina
– 6 linguri zahar – puteti mari cantitatea in cazul in care vreti sa fie mai dulce
– un compot de ananas pentru insiropat si decor- eu am cumparat de cel cu rondele de ananas ca sa pot folosi si la ornat (daca vreti sa ornati altfel tortul, puteti cumpara compot cu ananas bucati)
– ornamente de care doriti
Crema de ciocolata:
– 100 g ciocolata amaruie
– 200 ml frisca lichida
– 16 piscoturi
Mod de preparare:
Crema de iaurt:
– rondelele de ananas se scotr din compot, se taie bucatele (am oprit 3 rondele pentru ornat tortul) si se pun la scurs intr-o sita
– frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa
– pe fundul tavii am asezat 3 rondele de ananas
– crema de iaurt se amesteca cu bucatile de ananas si se toarna in tava tapetata cu folie
– se introduce varful de posh in crema de iaurt si se strange pana ce la suprafata prajiturii se formeaza un cerc
– se continua operatiunea pe toata suprafata tortului

– se da la frigider pentru minim 4 ore (sau cand observati ca tortul s-a coagulat)
– se aseaza o farfurie peste tort, si se intoarce cu grija tortul
– se scoate incet tava si folia alimentara si se orneaza dupa preferinta
Pofta buna!!
Un tort tare bun!