Chec cu lamaie si rahat

Daca in weekend va este pofta de ceva dulce si aveti curajul sa deschideti cuptorul pe caldurile acestea, atunci va propun acest chec minunat si usor de facut!!!

Ingrediente:
– 5 oua
– 7 linguri cu varf de faina
– 10 linguri zahar
– 5 linguri ulei
– 1 lingurita praf de copt
– 2 linguri zeama de lamaie
– 1 lingura coaja rasa de lamaie
– esenta de vanilie
– 150 g rahat (3 bucati)

Mod de preparare:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma tare
– galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat putin cate putin, pana isi dulbeaza volumul
– se amesteca apoi cu zeama si coaja de lamaie
– peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si rahatul taiat in bucati mici
– la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt– se amesteca usor, cu miscari circulare de jos in sus, pana este incorporata si faina– compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 45 de minute la 160 de grade

– cand se raceste se feliaza si se serveste (daca doriti puteti sa-l si pudrati cand s-a racit!!)

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Iubesc lamaia,asa ca-ti dai seama ca si checul tau este pe gustul meu!Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.