Ciorba de legume cu verdeata

Imi place la nebunie luna august pentru ca e perioada in care noi bucataresele avem posibilitatea de a folosi o gama varianta de legume si fructe proaspete. Si daca tot sunt pline pietele si gradinele de legume si verdeturi proaspete de ce sa nu profit si sa gatesc si niste ciorbe minunate bogate in tot felul de vitamine??:)
Asa ca poftiti dragii mei la o ciorbita de legume si verdeata!! Cantitatile si legumele pe care le puteti folosi le alegeti fiecare dupa gust!!

Ingrediente:
– 3 cartofi mari
– o ceapa
– 1/4 dovlecel
– 2 rosii coapte bine
– mazare
– cateva pastai de fasole verde
– o radacina patrunjel
– un morcov
– un ardei verde si un ardei rosu
– leustean, patrunjel, frunze de telina si marar verzi
– o legatura de loboda
– sare dupa gust
– bors dupa gust

Mod de preparare:
– ceapa se taie marunt si se caleste in ulei
– restul legumelor se spala, se taie mai mari sau mai mici dupa cum doriti si se pun la fiert
– cand ceapa este calita se adauga in oala peste restul legumelor
– dupa 30 de minute, se adauga si verdeata spalata si tocata, impreuna cu loboata taiata
– cand legumele sunt aproape fierte, se adauga si sarea, borsul si se mai lasa la fiert circa 10 minute
– la final se adauga inca putin patrunjel verde tocat

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.