Pachetele cu nectarine si migdale
Ingrediente:
– o foaie aluat de foietaj
– 4 nectarine mici si coapte (alea mele au fost un pic cam marisoare si a fost mai greu la impachetat)
– 4 linguri de migdale pisate sau fulgi de migdale
– 4 linguri cu zahar
– zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
– nectarinele se taie in jumatati si se curata de sambure
– foaia de aluat se decongeleaza si se taie in 4 parti egale
– pe fiecare patrat se presara uniform migdale (eu am folosit fulgi pe care i-am maruntit un pic)
– pe fiecare patratel de foeiaj se presara si cate o lingura de zahar si apoi se aseaza cate 2 jumati de nectarine
– se ruleaza cu grija si capetele se pliaza peste ele – sa le rulati bine ca sa nu se dezlipeasca la copt
– pachetelele astfel obtinute se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade celsius, timp de 20 de minute sau pana cand sunt rumene
– cand sunt gata se presara cu zahar pudra (la noi au disparut in cateva minute din farfurie si ar mai fi mers cateva:)) )
Pofta buna!!!
Vreau si eu un pachetel! Arata foarte apetisant.