Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Astazi, dragii mei, va prezint aceasta reteta de prajitura absolut delicioasa cu mere si ciocolata care are ingrediente la indemana oricui.

Ingrediente(pentru o tava de 30×24 cm):
Blat:
– 6 oua
– 10 linguri ulei
– 2 mere mari
– 250 g zahar
– 250 g faina
– 1/2 plic praf de copt
Glazura:
– 4 linguri zahar
– 4 linguri ulei
– 8 linguri apa
– 3 linguri cacao

Mod de preparare:
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu zaharul
– galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute spuma
– se omogenizeaza si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o lingura de sus in jos pana la incorporarea totala a acesteia
– merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea marea, si se amesteca cu compozitia

– amestecul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de 30 de minute (sau pana cand trece testul cu scobitoarea)
– cand este gata se scoate cu grija din tava si se lasa la racit partial- daca nu aveti rabdare sa se raceasca total

– intre timp se pregateste si glazura
– ingredientele pentru glazura se pun la foc mic, iar cand incepe sa se lege se stinge focul
– cand blatul s-a racit se toarna deasupra glazura racita partial pentru a fi mai groasa, se intinde cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata blatului si se decoreaza dupa preferinta

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Monya spune:

    Mere…ciocolata ..Perfect!!!

  2. Imi plac prajiturile simple si gustoase, in ultima vreme doar pe asa ceva m-am axat si eu 🙂

  3. M-ai atins cu aceasta combinatie,imi place super mult1Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.