Zarzavat pentru iarna
Ingrediente: (pentru 10 borcane de 800 g)
– 1,5 kg patrunjel verde – 5 „buchete” de patrunjel
– 200 g leustean verde – adica o legatura mare
– 1 kg morcov
– 1 kg radacina patrunjel
– 2 kg ardei grasi
– 1 kg gogosari
– 850-900 g sare mare
Mod de preparare:
– patrunjelul si leusteanul se curata de cozi, se spala si se taie marunt – mai mare sau mai mic dupa cum va place voua
– celelalte legume se curata, si se taie cuburi mici – pentru radacinoase puteti folosi si robotul de bucatarie – noi insa suntem mai traditionalisti si ne place sa taiem morcovul si radacina de patrunjel cubulete
– se amesteca toate intr-un vas , se adauga 800 g sare, se omogenizeaza bine si se pune in borcane
– deasupra zarzavatului din fiecare borcan se pune un pic de sare – restul de 50 de grame nefolosit
– se inchid ermetic borcanele si se patreaza la rece pana vine frigul 🙂
– inainte de folosire trebuie pus la desarat sau nu mai folositi sare suplimentar in ciorba
Foarte utila reteta ta, mi-am notat si eu! mai ramane sa-mi fac timp si sa purced la treaba 🙂
Vin cu lingura sa gust si eu!!