Zarzavat pentru iarna

Eu zarzavatul pentru iarna il pregatesc in fiecare an dupa aceeasi reteta invatata de la mama si de la bunica mea. E un zarzavat usor, cu de toate, care este pe gustul nostru, si sper sa fie si pe gustul vostru daca il incercati.

 

Ingrediente: (pentru 10 borcane de 800 g)
– 1,5 kg patrunjel verde – 5 „buchete” de patrunjel
– 200 g leustean verde – adica o legatura mare
– 1 kg morcov
– 1 kg radacina patrunjel
– 2 kg ardei grasi
– 1 kg gogosari
– 850-900 g sare mare

Mod de preparare:
– patrunjelul si leusteanul se curata de cozi, se spala si se taie marunt – mai mare sau mai mic dupa cum va place voua
– celelalte legume se curata, si se taie cuburi mici – pentru radacinoase puteti folosi si robotul de bucatarie – noi insa suntem mai traditionalisti si ne place sa taiem morcovul si radacina de patrunjel cubulete

– se amesteca toate intr-un vas , se adauga 800 g sare, se omogenizeaza bine si se pune in borcane 

– deasupra zarzavatului din fiecare borcan se pune un pic de sare – restul de 50 de grame nefolosit
– se inchid ermetic borcanele si se patreaza la rece pana vine frigul 🙂
– inainte de folosire trebuie pus la desarat sau nu mai folositi sare suplimentar in ciorba

 

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Danutza spune:

    Foarte utila reteta ta, mi-am notat si eu! mai ramane sa-mi fac timp si sa purced la treaba 🙂

  2. Simona spune:

    Vin cu lingura sa gust si eu!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.