Prajitura desteapta

Sunt sigura ca ati auzit de faimoasa prajitura desteapta care mai este cunoscuta si ca prajitura aleasa sau cremes fals, dar este vorba despre aceeasi prajitura minune la care desi se amesteca toate ingredientele, se separa la copt foarte frumos in blat si crema.

Ingrediente:

– 7 oua
– 1 l lapte
– 135 g unt sau margarina la temperatura camerei
– 250 g zahar pudra
– 12 linguri faina
– esenta de vanilie

Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– untul sau margarina la temperatura camerei se mixeaza cu 150 g zahar pudra, apoi se adauga treptat cate un galbenus si se mixeaza dupa fiecare pana la incorporarea lui in amestec

– se adauga apoi treptat faina
– dupa faina se adauga si laptele treptat si in final esenta si se amesteca pana la omogenizare

– albusurile se bat spuma si apoi se adauga treptat restul de 100 g de zahar pudra
– se mixeaza bine pana albusurile devin spuma ca de bezea
– albusurile spuma, se adauga peste amestecul pregatit anterior si se omogenizeaza (compozitia va fi una asemanatoare ca cea de clatite sau poate chiar si un pic mai subtire)
– amestecul se toarna intr-o tava 30×22 cm tapetata cu hartie de copt se da la cuptorul preincalzit la 170 grade, timp de 50 minute
– dupa cele 50 de minute, cand prajitura este rumena, se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava (cand s-a racit puteti sa o rasturnati pe planseta astfel incat blatul sa fie dedesubt si crema deasupra

– se taie cu grija si se serveste cu pofta

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Simona spune:

    Buna tare prajitura asta! Bine ca mi-ai amintit de ea.. s-o mai fac si eu.
    Pup

  2. Si mie imi place cumse vad straturile si , si mai mult imi place ca se face usor.

  3. Ce frumos a iesit, perfect! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.