Tort „Trio de ciocolata”

La multi ani Maria mea mica si scumpa si La multi ani tuturor celor ce-si sarbatoesc astazi ziua onomastica!!! Pentru voi vin cu acest tort pregatit cu mult drag!!!

Ingrediente:(pentru o tava de copt cu diametrul de 21 de cm)
Blat:
– 2 oua
– 2 linguri zahar
– 2 linguri faina
– 2 linguri ulei
– 2 linguri cacao
– 10 g zahar vanilat
– esenta dupa gust
– 1 lingurita rasa praf copt
Crema de ciocolata amaruie:
– 180 g ciocolata amaruie
– 250 ml frisca lichida
– 10 g gelatina granule
Crema de ciocolata cu lapte:
– 180 g ciocolata amaruie
– 250 ml frisca lichida
– 15 g gelatina granule
Crema de ciocolata alba:
– 180 g ciocolata alba
– 250 ml frisca lichida
– 15 g gelatina granule
Pentru decor:
– 50 g ciocolata amaruie
– fulgi de migdale
– bombonele stelute

Mod de preparare
Blat:
– se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana compozitia devine cremoasa
– se adauga uleiul si se amesteca cu o lingura pana la incorporarea acestuia
– se adauga cacaoa prin cernere, faina la fel si praful de copt, esenta de rom si se amesteca cu o lingura de sus in jos pana la incorporarea acestora in amestec
– se tapeteaza tava cu hartie de copt (pe care o decupam dupa forma tavii astfel incat sa acopere numai fundul tavii si sa iasa baltul cat tava si nu mai mic) si se toarna compozitia
– tava se da la cuptor pentru 15-20 de minute la 160 de grade
– cand este gata blatul se lasa la racit si apoi se aseaza pe un platou (cu aceleasi dimensiuni ca blatul) si se monteaza in jurul lui inelul reglabil al tavii de tort – daca nu aveti aceasta posibilitate, puneti blatul in tava de tort

Crema de ciocolata amaruie:
– ciocolata rupta bucati se pune la topit impreuna cu 100 g frisca, la foc mic amestecand incontinuu pana ce ciocolata se topeste (Atentie!! amestecul nu trebuie sa fiarba!!!)
– se omogenizeaza si se ia de pe foc
– se lasa sa se raceasca
– gelatina se pune la hidratat 5-6 linguri de apa rece apoi se topeste la microunde pentru 30 secunde
– gelatina topita se adauga peste compozitia de ciocolata si se incorporeaza
– restul de 150 g frisca se mixeaza bine pana se intareste si se amesteca apoi cu ciocolata cu gelatina

– se omogenizeaza compozitia si se toarna peste blat
– se niveleaza frumos si se da la frigider circa 60 de minute pana se intareste
Crema de ciocolata cu lapte:
– ciocolata rupta bucati se pune la topit impreuna cu 100 g frisca, la foc mic amestecand incontinuu pana ce ciocolata se topeste (Atentie!! amestecul nu trebuie sa fiarba!!!)
– se omogenizeaza si se ia de pe foc
– se lasa sa se raceasca
– gelatina se pune la hidratat 5-6 linguri de apa rece apoi se topeste la microunde pentru 30 secunde
– gelatina topita se adauga peste compozitia de ciocolata si se incorporeaza
– restul de 150 g frisca se mixeaza bine pana se intareste si se amesteca apoi cu ciocolata cu gelatina
– se omogenizeaza compozitia si se toarna crema de ciocolata amaruie
– se niveleaza frumos si se da la frigider circa 60 de minute pana se intareste
Crema de ciocolata alba:
– ciocolata rupta bucati se pune la topit impreuna cu 100 g frisca, la foc mic amestecand incontinuu pana ce ciocolata se topeste (Atentie!! amestecul nu trebuie sa fiarba!!!)
– se omogenizeaza si se ia de pe foc
– se lasa sa se raceasca
– gelatina se pune la hidratat 4 linguri de apa rece apoi se topeste la microunde pentru 30 secunde
– gelatina topita se adauga peste compozitia de ciocolata si se incorporeaza
– restul de 150 g frisca se mixeaza bine pana se intareste si se amesteca apoi cu ciocolata cu gelatina
– se omogenizeaza compozitia si se toarna peste crema de ciocolata cu lapte
– se niveleaza frumos si se da la frigider circa 60 de minute pana se intareste
– de preferat este ca tortul sa stea la frigider circa 4 ore dupa ce asezati in tava ciocolata alba, sau chiar peste noapte
Decor:
– se scoat inelul din jurul tortului si se decoreaza cu aschii de ciocolata (daca vreti sa aveti aschii mari de ciocolata, radeti ciocolata dupa ce o tineti la temperatura camerei, folosind razatoarea sau un curatitor de legume)
– pe lateral am folosit fulgi de migdale
– se feliaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte, pentru fiecare felie taiata

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

7 răspunsuri

  1. stefy spune:

    multumesc frumos laura!!

  2. Laura M spune:

    Imi place mult cum arata!

  3. stefy spune:

    multumesc simona!!!

  4. Simona spune:

    O bunatate de tort!! La Multi Ani Mariei tale mici! >:D<

  5. Vreau si eu o felie mare de tort! Este unul din preferatele mele 😉

  6. stefy spune:

    mihaela, o draguta ca intotdeauna!!multumim de urari!!

    am scos si literelea alea imbarligate!!!:P
    pupici!!

  7. La multi ani!
    Tortul este grozav de apetisant!

    Scoate te rog,daca vrei literele si cifrele acelea imbarligate,nu ma lasa tot timpul sa comentez.
    Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.