Briose cu mere si fulgi de ciocolata

Indiferent daca le veti pregati pentru cei mari, sau pentru cei mici,vor disparea imediat din platou pentru ca sunt tare gustoase si pufoase!!

 

Ingrediente:(pentru 18 briose)
– 3 oua
– 125 g zahar
– 5 linguri cu varf de faina
– 4 linguri cu ulei
– 5 g praf de copt
-100 g mar ras (adica un mar mare)
– fulgi de ciocolata
– esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu zaharul adauga treptat, pana compozitia devine ca de bezea
– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul care se adauga in ploaie ca la maioneza
– cele doua compozitii se amesteca bine pana la omogenizare

–  peste compozitia obtinuta, se adauga faina, esenta si praful de copt si se amesteca cu o lingura de jos in sus pana se incorporeaza complet aceste ingrediente
– la final se adauga marul ras si fulgii de ciocolata si se amesteca bine

– in formele de briose se aseaza hartia de briose si apoi se pun cate doua linguri de compozitie in fiecare forma (cel putin asa a intrat la mine)

– se dau la cuptor la o temperatura de 175 grade, timp de 20 de minute

Pofta buna!!!

3 comments

Lasă un răspuns la Paula Gafitescu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.