Chec tigrat


Cu siguranta acest chec va impresiona pe oricine, atat prin gust cat si prin aspectul deosebit pe care-l are!! Asa ca daca intr-o zi aveti invitati si vreti sa faceti ceva usor, gustos si cu un aspect interesant, puteti pregati acest chec!!!

Ingrediente:
– 6 oua
– 230 grame zahar
– 180 gr faina
– 12 linguri cu ulei
– 4 linguri cacao
– esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu zaharul adauga treptat, pana compozitia devine ca de bezea

– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul care se adauga in ploaie ca la maioneza
– doua compozitii se amesteca pana la omogenizare
–  peste compozitia obtinuta, se adauga faina, esenta si praful de copt si se amesteca cu o lingura de jos in sus pana se incorporeaza complet aceste ingrediente
– compozitia obtinuta se imparte in doua parti
– una dintre parti se amesteca cu cacao adaugata prin cernere
– tava de copt se tapeteaza cu hartie de copt si se procedeaza astfel: se pune in tava o lingura de compozitie alba peste ea o lingura din compozitie cu cacao, apoi iar o lingura din compozitia alba, peste ea o lingura din compozitia de cacao si tot asa pana terminati cele doua compozitii

 

– checul astfel pregatit se da la cuptor preincalzit la 150 de grade timp de 45-50 de minute ( sau pana trece testul scobitoarea-dar e important sa nu deschideti cuptorul primele 30-35 de minute)

 

– cand este gata se lasa sa se raceasca, se scoate din tava cu grija si se feliaza – veti obtine niste felii foarte frumoase de chec

Pofta buna!!

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.