Chec tigrat


Cu siguranta acest chec va impresiona pe oricine, atat prin gust cat si prin aspectul deosebit pe care-l are!! Asa ca daca intr-o zi aveti invitati si vreti sa faceti ceva usor, gustos si cu un aspect interesant, puteti pregati acest chec!!!

Ingrediente:
– 6 oua
– 230 grame zahar
– 180 gr faina
– 12 linguri cu ulei
– 4 linguri cacao
– esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu zaharul adauga treptat, pana compozitia devine ca de bezea

– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul care se adauga in ploaie ca la maioneza
– doua compozitii se amesteca pana la omogenizare
–  peste compozitia obtinuta, se adauga faina, esenta si praful de copt si se amesteca cu o lingura de jos in sus pana se incorporeaza complet aceste ingrediente
– compozitia obtinuta se imparte in doua parti
– una dintre parti se amesteca cu cacao adaugata prin cernere
– tava de copt se tapeteaza cu hartie de copt si se procedeaza astfel: se pune in tava o lingura de compozitie alba peste ea o lingura din compozitie cu cacao, apoi iar o lingura din compozitia alba, peste ea o lingura din compozitia de cacao si tot asa pana terminati cele doua compozitii

 

– checul astfel pregatit se da la cuptor preincalzit la 150 de grade timp de 45-50 de minute ( sau pana trece testul scobitoarea-dar e important sa nu deschideti cuptorul primele 30-35 de minute)

 

– cand este gata se lasa sa se raceasca, se scoate din tava cu grija si se feliaza – veti obtine niste felii foarte frumoase de chec

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Ce bine arata, dungat si delicios!

  2. Chiar are un aspect frumos!
    Gustul cu siguranta este pe masura!
    Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.