Pui cu cartofi in vas roman

Aceasta reteta nu e cine stie ce mare filosofie, insa rezultatul e taree gustos. Insa inainte sa trecem la reteta, sa nu uit sa va zic ce e foarte important la vasul roman. DECI…nu trebuie sa adaugati apa peste mancare, insa, obligatoriu, vasul trebuie scufundat in apa 20-30 de minute inainte de folosire, apoi mancarea se face in suc propriu, in combinatie cu apa pe care o retine vasul.

Ingrediente:
-cateva bucati carne de pui
– 5-6 cartofi
– sare, piper, boia de ardei dulce, oregano, condimente dupa preferinta
– 3-4 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:
– se umple chiuveta de apa si se scufundam vasul roman si capacul in ea
– cartofii se curata, se taie bucati mai mari, si se trec prin marinata formata din uleiul de masline si condimentele de mai sus
– dupa ce s-au condimentat cartofii, se aseaza de jur imprejurul vasului, lasand in mijloc loc pentru bucatile de carne de pui
– carnea se condimenteaza cu sare si cu restul de marinata de ulei de masline si ierburi, ramasa de la cartofi, si se aseaza in mijlocul vasului si se da vasul acoperit la cuptor

atentie!  vasul se introduce in cuptorul rece, NU preincalzit, crescand temperatura treptat
– puiul se tine in cuptor aproximativ o ora si 15 minute, timp in care, dupa prima jumatate de ora, se poate mari temperatura
–  dupa acest timp, se da jos capacul si mai lasa 30 de minute, pentru rumenire

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. TeoBucatar spune:

    Stefy harnicutzo, mie sa imi dai oregano sau cimbru in orice si n am sa zic ba:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.