Prajitura cu pere si branza marmorata

Iubesc perele, iar daca sunt intr-un desert parca le iubesc si mai mult!:) asa ca azi va delectez cu o prajitura cu pere combinata cu branza de vaci.

Ingrediente:

Blat cacao:
– 4 oua mici sau 3 oua mari
– 100 ml lapte
– 180 g faina
– 150g zahar
– 100 ml ulei
– 3 linguri cacao
– 1/2 plic praf de copt
– o para
 Crema de branza:
– 500 g branza de vaci
– 175 g zahar
– 2 plicuri zahar vanilat
– un ou
– 50 g gris

Mod de preparare:  
Blat de cacao:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu un praf de sare si o lingura de zahar
– galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, pana si dubleaza volumul, iar apoi se adauga cele 3 linguri cu cacao, laptele si uleiul

– se amesteca bine, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza
– peste aceasta compozitie se adauga spuma de albusuri si se amesteca usor pana la omegenizare
– aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapeta cu hartie de copt, peste ea se adauga cubulete de para si apoi se pregateste crema de branza

Crema de branza:
– branza se amesteca cu zaharul si oul apoi se adauga grisul si zaharul vanilat si se omogenizeaza
– din compozitia de branza se ia cu ajutorul unei lingurite si se aseaza peste compozitia cu cacao din tava ca in imaginea de mai jos – impingeti cu lingurita sa intre putin in blatul de cacao

– prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 165 grade Celsius pentru circa 40 minute sau pana trece testul scobitoare
– dupa ce se scoate prajitura de la cuptor se lasa la racit si apoi se portioneaza Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

  1. Tiberia spune:

    Arată foarte bine se face usor și cred că e foarte bună Felicităril

  2. stefy spune:

    eu zic ca e la fel de buna si cu pere si fara pere!!

  3. Simona spune:

    Cu pere n-am incercat-o.. dar cred ca-i excelenta!!
    Pup

  4. O bunatate de prajitura! pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.