Focaccia cu oregano

Probabil ca o sa ma repet, dar chiar imi place oregano si e ingredientul meu preferat. Il folosesc in orice reteta consider eu ca isi are locul, si cum merge bine si cu un aluat m-am pus pe gatit focaccia cu ingredientul minune..:)
Ingrediente:
– 250 ml apa
– 500 g faina cu aproximatie
– un pliculet drojdie
– 4 linguri ulei de masline
– o lingurita rasa zahar
– o lingurita cu sare
pentru uns focaccia:
– 3 linguri ulei de masline
– 2 linguri apa
– o lingura oregano
Mod de preparare:
– se incalzeste putin apa si se amesteca intr-un castron cu drojdia, uleiul, sarea si zaharul
– se adauga apoi treptat faina pana se obtine un aluat moale si nelipicios
– se lasa aluatul la crescut circa 60 de minute
– dupa ce aluatul de focaccia a crescut, ne ungem mainile cu ulei si il intindem uniform in tava, iar cu degetul apasam din loc in loc pana atingem tava ( focaccia necoapta trebuie sa fie groasa de aproximativ un deget!!) – pentru uns, se amesteca cele trei linguri de ulei de masline cu apa si cu ajutorul unei pensule, se unge focaccia cu tot amestecul
– la final, cu o lingura se presara uniform oregano pe toata suprafat focacciei – uleiul trebuie sa fie din abundenta!
– dupa ce se scoate din cuptor, se acopera focaccia cu un prosop si se lasa asa pana cand se raceste putin (asta daca aveti rabdare!!:P – ca noi am servit-o asa calda si aburinda!!)
Pofta buna!!!
Foarte buna!!
eu iubesc foccacia, desi ,recunosc acasa n-am facut niciodata,dar tare ma tenteaza …poate o sa incerc.
Asa ca iti inteleg iubirea facta de oregano 🙂
Ce buna trebuie sa fie! Si mie imi place oregano.