Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure
– 2 oua mari
– 275 g faina
– 100 g cacao
– 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare:
– se amesteca faina cu cacao si praful de copt
– se amesteca cafeaua cu smantana
– fructele de padure se pudreaza cu faina
– se freaca bine zaharul cu untul (la temperatura camerei) si se adauga cate un ou, timp in care se mixeaza aluatul
– se adauga treptat faina amestecata cu cacao
– la final, se adauga si smantana in care s-a dizolvat cafeaua – va rezulta o compozitie gen aluat mai gros
– apoi puteti integra usor in aluat fructele de padure – amestecand usor cu o lingura si nu cu mixerul, sau le puteti aseaza peste blat dupa ce l-ati asezat in tava
– se aseaza aluatul cu grija in tava tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor 30-40 de minute sau pana cand scoateti o scobitoare uscata
– se lasa sa se raceasca si apoi se serveste cu pofta (eu am pus si putina miere de albine, pe deasupra)
Pofta buna!!
Reteta este pentru Provocarea Secreta din aceasta luna, gazduita de Adela, iar blogul primit la rasfoit este al initiatoarei acestui proiect frumos, Ama!!!
cu mare drag simona!!
pentru tine mai fac o prajitura, ca nu mai este din asta!!
Nu refuz o portie!!!
Si inca ce buna este!Vin la o feliuta chiar acum!
Pup!