Trandafiri cu branza de vaci

Mie toamna imi inspira acel sentiment minunat de a pregati mereu ceva bun de tip aluat, iar mirosul sa se imprastie prin toata casa, astfel incat toti sa vina la cuptor si sa ma intrebe: cand e gata?:)) frumos sentiment, nu? Asa ca acum daca tot a inceput toamna, am inceput si eu in forta cu acesti trandafiri cu branza de vaci…

Ingrediente (pentru circa 15 trandafiri):
Aluat: 
– 300 g faina
– 125 ml lapte
– un ou
– 25 g unt  
– 10 g drojdie
– 50 g zahar
– 2 linguri ulei
– 2-3 picaturi esenta vanilie
Umplutura:
– 300 g branza de vaci
– 125 g zahar (daca nu doriti sa fie dulci, puteti pune 100 g zahar)
– un ou
– o lingurita esenta de vanilie
– cateva stafide
Pentru uns:
– un ou
– zahar pudra

Mod de preparare:
Aluat:
– intr-un vas se cerne faina, se face loc in mijloc si apoi se pun acolo untul, oul, drojdia, zaharul si esenta

– trepat se adauga si laptele fierbinte si se amesteca
– se framanta bine si cand aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului, se adauga uleiul si se framanta la incorporarea lui in aluat

– aluatul se lasa la crescut circa o ora
Umplutura:
– se amesteca branza de vaci cu zaharul, oul, esenta si stafidele
– daca branza este prea moale, se adauga 2-3 linguri de gris
– cand aluatul este gata, se intinde foaia de aluat, foarte subtire si cu ajutorul unui castron mai mic sau cu o alta forma rotunda se taie formele
– pe fiecare cerc, se fac patru taieturi simetrice iar in mijloc se pune branza
– se „imbraca” branza cu prima bucata apoi cu a treia, apoi cu a doua si a patra bucata – sa strangeti bine cand pregatiti trandafirul, pentru a nu se desprinde la copt

– trandafirii se aseaza cu grija intr-o tava unsa cu unt sau in forme de briose (asa sunteti siguri ca nu se despind „petalele”)
– se ung cu ou batut si se dau la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru circa 25 minute

– cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

  1. Simona spune:

    O bunatate!!!! Vreau si eu cateva…

  2. Si eu iubesc aluaturile in anotimpurile mai reci. Arata grozav trandafirii tai!

  3. Simona spune:

    Arata tare bine !!!

  4. Anonim spune:

    arata ffff bine si este o reteta usoara … am s-o incerc si eu curand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.