Gogosi cu branza de vaci la cuptor

Daca e toamna, am un chef nebun de a aprinde cuptorul si de a face bunatati celor dragi! Astazi am optat pentru aceste gogosi cu branza de vaci, implicand-o intr-ale bucatariei si pe printesa mea care a vrut sa le decupeze dupa gustul ei!

Ingrediente:
  225 g branza de vaci
– 100 ml lapte
– 250 g faina
– 50 g zahar
– 12 g drojdie proaspata
– 10 g zahar vanilat
– coaja de lamaie
-1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:
– drojdia se dizolva in laptele caldut
– faina se pune intr-un vas de plastic, se face un loc in mijlocul ei, si acolo se adauga laptele cu drojdia dizolvata, branza de vaci bine scursa, zaharul, esenta, zaharul vanilat si coaja de lamaie
– se framanta pana cand se obtine un aluat elastic si omogen
– se acopera vasul cu un prosop si se lasa la crescut, intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer reci, pentru o ora
– dupa acest timp, se aseaza aluatul pe masa de lucru pudrata cu faina si se intinde, foaia groasa de aproximativ 1,5 cm
– cu ajutorul unei forme rotunde, se decupeaza gogosile (eu m-am jucat cu printesa mea si le-am decupat cu forme mici, dar va recomand sa le decupati mai mari!!)

– se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta de cativa cm intre ele
– se mai lasa la crescut, intr-un loc cald, circa 20 de minute
– se dau in cuptorul preincalzit la 200°C pentru cca 20 minute (pana cand sunt rumene)

– cand sunt gata, se pudreaza din belsug cu zahar vanilat

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. adnia spune:

    Buna! a sosit timpul ca Adnia's blog sa treaca la un nou nivel, sa primeasca un nume si o casuta noua, care iti sta la dispozitie incepand de azi! Asadar, te invit cu emotii sa treceti pragul Retetelor mele dragi, pe care le gasiti de acum aici: http://www.retetelemeledragi.com/
    De asemenea, daca ma urmaresti le blogroll, te rog din suflet sa modifici (din nou, cu toate scuzele de rigoare) linkul din blogrollul tau!

  2. Foarte bune trebuie sa fie.Si imi plac ca nu sunt prajite!
    Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.