Amandine

Daca vreti sa incercati reteta mea de amandine, va asigur ca o sa fiti super incantati de rezultat, doar ca aveti nevoie si de ceva mai mult timp pana sa ajungeti sa le gustati si sa-mi dati dreptate!!! Caci da, sunt sigura ca veti fi de acord cu mine ca sunt cele mai bune amandine pe care le-ati mancat!!:))

Ingrediente:
Blat:
– 6 oua
– 200 g faina
– 210 g de zahar
– 40 ml de apa
– 40 ml de ulei
– 3 linguri cacao
– 1/2 plic cu praf de copt
Crema de ciocolata:
– 80 g ciocolata cu lapte
– 3 oua
– 200 g unt sau margarina
– 200 g zahar
– 100 ml lapte
– 50 ml frisca lichida
– 3 linguri de cacao
– o lingurita esenta de rom (mai mult sau mai putin-depinde cat de mult va place)
Sirop pentru blat:
– 2 plicuri de cappucino de ciocolata
– 500 ml de apa
– 250 gr de zahar
– o lingurita esenta de rom
Glazura:
– 300 g zahar
– 150 ml apa
– 1 lingura de cacao
– 2 linguri miere

Mod de preparare:
Blat
– se separa albusurile de galbenusuri
– galbenusurile se amesteca cu ulei pana la omogenizare
– albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga peste ele zaharul, apa si galbenusurile si se amesteca pana la omogenizare
– se adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praful de copt amestecand cu o lingura, de sus in jos pana la incorporarea acesteia
– compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 175 de grade, timp de aproximativ 25 de minute (pana cand trece testul scobitorii)
Crema de ciocolata
– ouale se amesteca cu zaharul, frisca, laptele si cacaoa si se pun pe foc mic
– se adauga si ciocolata rupta bucati si untul/margarina
– se amesteca incontinuu si se tine pe foc pana se obtine o compozitieca de budinca
– se ia de pe foc, si cand s-a racorit se adauga esenta de rom si se omogenizeaza
– se lasa la frigider pentru 2-3 ore
– dupa acest timp, se scoate din frigider si se mixeaza timp de 5 minute
Sirop pentru blat
– intr-un vas se pune la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa
– cand zaharul este caramelizat, auriu, se adauga restul de apa, incalzita in prealabil
– se lasa la fiert, la foc mic, pana se topeste frumos zaharul (amestecati incontinuu)
– cand zaharul e topit, se adauga pliculetele de cappucino si esenta de rom si se amesteca
– se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca
Glazura – se prepara dupa patru ore!!!
– un vas gol in care urmeaza sa mixam fondantul se pune la frigider
– apa impreuna cu zaharul se pun intr-un vas, pe foc mic
– se amesteca din cand in cand pana cand se formeaza un sirop gros – pentru a vedea daca siropul e gata, se ia o lingura de sirop si se picura intr-un pahar cu apa rece – daca formeaza bilute inseamna ca siropul e numai bun sau se ia cu o lingurita din sirop, se lasa putin la racit si se pune siropul intre doua degete, iar daca firul pe care-l formeaza nu se rupe, inseamna ca siropul are consistenta necesara
– se adauga si cele doua linguri de miere, se omogenizeaza si se ia amestecul de pe foc si se muta in vasul rece de la frigider
– se mixeaza amestecul pana cand incepe sa se albeasca si sa devina mai gros (nu trebuie mixat foarte mult pentru ca riscati sa se intareasca prea mult), se adauga si cacaoa si se mai mixeaza foarte putin, atat cat sa se incorporeze si aceasta

– in cazul in care se ingroasa prea mult, fondantul se pune pe foc si se amesteca incontinuu pana se topeste si e gata de folosit sau se adauga putina apa fierbinte si se omogenizeaza
Asamblarea 
– blatul rece se taie in jumatate, pe lungime
– se insiropeaza prima jumatate de blat cu jumatate din cantitatea de sirop, se pune crema fina de ciocolata (am oprit puin si pentru ornat) si se niveleaza frumos
– peste crema se pune al doilea blat, care se insiropeaza cu restul de sirop si se da la frigider pentru minim 4 ore (eu am lasat-o peste noapte, la rece)
– dupa cele 4 ore, se scoate de la frigider, se portioneaza si se distanteaza bucatile una de alta
– se toarna glazura peste fiecare patratel de prajitura si se orneaza cu restul de crema

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Foarte mult imi plac si mie!Pup!

  2. Si mie imi plac mult amandinele, ti-au iesit tare bine!

  3. woow la fix, sunt preferatele mele;)), arata tare, tare bine. Interesant blog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.