Tocanita de pipote si inimi
Ingrediente: (pentru 3 portii)
– 500 g de pipote si inimi
– 500 ml apa
– 2 cepe
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri pasta de tomate
– 3 linguri de ulei
– 1 lingurita de boia de ardei dulce
– 2 frunze de dafin
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
– pipotele si inimioarele se curata, se spala si se pun la fiert, la foc mic pentru o ora si 10 minute (maruntaiele ce le-am avut eu, au fost micute, deci timpul de fierbere se poate prelungi pana cand dispare textura cauciucata)
– cand sunt fierte, se curata ceapa, se taie marunt, si se pune la calit, separat, pana devine sticloasa
– cand este calita, se adauga pipotele cu inimioarele, si imediat si apa (cat sa acopere maruntaie)
– se adauga piperul, boia de ardei si sarea si se amesteca bine
– se adauga foile de dafin si se acopera cratita cu capacul si se lasa sa fiarba pana ce sosul scade la consistenta dorita apoi se adauga bulionul si cateii de usturoi zdrobiti si se mai da in cateva clocote
– se serveste neaparat cu mamaliguta, dar merge tare bine si langa o portie de piure de cartofi
Pofta buna!!!