Tocanita de pipote si inimi

Daca sunteti prea flamand, clar nu trebuie sa gatiti aceasta reteta, pentru ca e bine stiut faptul ca pipotele si inimile au nevoie de ceva timp ca sa fiarba cum trebuie, insa in cazul in care aveti vreo ora si jumatate la dispozitie, va recomand sa incercati si aceasta delicioasa tocanita, caci merita toata asteptarea!!!

 

Ingrediente: (pentru 3 portii)
– 500 g de pipote si inimi
– 500 ml apa
– 2 cepe
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri pasta de tomate
– 3 linguri de ulei
– 1 lingurita de boia de ardei dulce
– 2 frunze de dafin
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– pipotele si inimioarele se curata, se spala si se pun la fiert, la foc mic pentru o ora si 10 minute (maruntaiele ce le-am avut eu, au fost micute, deci timpul de fierbere se poate prelungi pana cand dispare textura cauciucata)
– cand sunt fierte, se curata ceapa, se taie marunt, si se pune la calit, separat, pana devine sticloasa
– cand este calita, se adauga pipotele cu inimioarele, si imediat si apa (cat sa acopere maruntaie)
– se adauga piperul, boia de ardei  si sarea si se amesteca bine
– se adauga foile de dafin si se acopera cratita cu capacul  si se lasa sa fiarba pana ce sosul scade la consistenta dorita apoi se adauga bulionul si cateii de usturoi  zdrobiti si se mai da in cateva clocote
– se serveste neaparat cu mamaliguta, dar merge tare bine si langa o portie de piure de cartofi

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.