Rulada cu frisca si ciocolata

Un desert usor si gustos, pentru zilele in care nu va doriti sa stati prea mult in bucatarie!!! 

Ingrediente:
Blat:
– 4 oua
– 6 linguri faina
– 6 linguri zahar
– 1 lingurita praf de copt
– esenta de vanilie
Crema de frisca:
– 150 ml frisca lichida
– 25 g zahar pudra (puteti mari cantitatea daca doriti sa fie si mai dulce-asta dupa ce gustati un pic de crema)
– 30 g ciocolata cu lapte
Crema de ciocolata:
– 60 g ciocolata cu lapte
– circa 25 g unt/margarina
Decor:
– fulgi de migdale
Mod de preparare:
Blat:
– se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul
– se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza
– compozitia rezultata se toarna intr-o tava de copt (atentie: tava de la aragaz este prea mare pentru cantitatile din reteta) tapetata cu hartiede copt
– se lasa la cuptor la foc mediu circa 20 min pana se rumeneste frumos
– cand este copt blatul se rastoarna pe un prosop de bucatarie umed si se ruleaza cu foarte mare atentie si se lasa la racit 
Crema de frisca:
– se mixeaza frisca cu zaharul pudra pana ce aceasta se intareste (adica se tine de paletele de la mixer)
– dupa ce s-a racit blatul, se desface, se intinde  crema de frisca, pe intreaga suprafata a blatului, apoi se pune peste frisca si ciocolata rasa (sau se poate amesteca frisca cu aschiile de ciocolata inainte de a o intinde pe blat) si se ruleaza cu grija

Crema de ciocolata:
– ciocolata rupta bucati se pune la foc mic impreuna cu untul si se lasa pe foc pana se topeste si se omigenizeaza
– se lasa putin la racit (circa 5 minute caci nu trebuie sa fie rece) si se toarna peste rulada
– se orneaza cu fulgi de migdale

– se da la frigider pentru 2-3 ore si apoi se feliaza

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Ce bine arata! Trebuie sa incep sa invat si eu sa fac astfel de rulade 😀

  2. Rapida,gustoasa si aratoasa!3in1 adica!
    Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.