Prajitura cu mere si gem

Pufoasa…si ideala langa o cafea aromata, pe o vreme ploiasa :)….

Ingrediente:
Blat(pentru o tava de 35x27cm):
– 5 oua
– 100 g zahar
– 1/2 plic praf de copt
– 150 g faina
Umplutura 1:
– 6 mere mai mari
– 100 g zahar
– 100 g unt
– 1 pliculet zahar vanilat
– 3 linguri de gris
– esenta de rom
Umplutura 2
– 400 – 500 g gem de gutui

Mod de preparare:
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea

– galbenusurile se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin albicioase, apoi se adauga peste spuma de albusuri

– se amesteca pana la omogenizare si treptat se adauga faina amestecata cu praful de copt
– se amesteca usor cu o lingura (nu!! cu mixerul!!) pana la incorporarea fainii, apoi compozitia obtinuta se imparte in 3 parti egale si se coc trei foi, la foc potrivit (170 de grade) pana cand sunt usor rumene – puteti coace un singur blat, pe care apoi il taiati in 3 foi
– cele trei foi se lasa la racit
Umplutura 1:
– merele se curata, se rad, apoi se pun la calit impreuna cu untul si zaharul
– se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc cca 5-8 min
– spre final, se adauga si grisul, zaharul vanilat, esenta de rom, se ia de pe foc si se lasa la racit
Asamblare:
– pe o tava se pune prima foaie se intinde compozitia de mere in strat uniform

– se adauga a doua foaie si peste ea se pune gemul de gutui, se niveleaza si se adauga ultima foaie de blat
– se lasa la rece pentru 2-3 ore, se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza dupa preferinta

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.