Prajitura cu mere si gem

Pufoasa…si ideala langa o cafea aromata, pe o vreme ploiasa :)….

Ingrediente:
Blat(pentru o tava de 35x27cm):
– 5 oua
– 100 g zahar
– 1/2 plic praf de copt
– 150 g faina
Umplutura 1:
– 6 mere mai mari
– 100 g zahar
– 100 g unt
– 1 pliculet zahar vanilat
– 3 linguri de gris
– esenta de rom
Umplutura 2
– 400 – 500 g gem de gutui

Mod de preparare:
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea

– galbenusurile se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin albicioase, apoi se adauga peste spuma de albusuri

– se amesteca pana la omogenizare si treptat se adauga faina amestecata cu praful de copt
– se amesteca usor cu o lingura (nu!! cu mixerul!!) pana la incorporarea fainii, apoi compozitia obtinuta se imparte in 3 parti egale si se coc trei foi, la foc potrivit (170 de grade) pana cand sunt usor rumene – puteti coace un singur blat, pe care apoi il taiati in 3 foi
– cele trei foi se lasa la racit
Umplutura 1:
– merele se curata, se rad, apoi se pun la calit impreuna cu untul si zaharul
– se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc cca 5-8 min
– spre final, se adauga si grisul, zaharul vanilat, esenta de rom, se ia de pe foc si se lasa la racit
Asamblare:
– pe o tava se pune prima foaie se intinde compozitia de mere in strat uniform

– se adauga a doua foaie si peste ea se pune gemul de gutui, se niveleaza si se adauga ultima foaie de blat
– se lasa la rece pentru 2-3 ore, se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza dupa preferinta

Pofta buna!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.