Prajitura simpla marmorata

 

Povestea acestei prajituri este foarte simpla: mi-am propus sa fac o prajitura, si cand am ajuns acasa si m-am apucat de treaba, mi-am dat seama ca am uitat sa cumpar un ingredient, si pentru ca nu puteam renunta la gandul ca trebuie sa mananc ceva dulce facut acasa, am improvizat si eu cum am putut si asa s-a nascut aceasta prajitura pe care sincer, v-o recomand cu mult drag!!

Ingrediente:
– 5 oua
– 200 g zahar
– 200 g faina
– 10 linguri ulei
–  2 plicuri capuccino clasic
– 2 linguri cacao
– 1/2 plic praf de copt
– esenta de rom dupa gust

Mod de preparare:
– se separa albusurile de gelbenusuri
– albusurile se mixeaza cu zaharul, adaugat treptat, pana se obtine o spuma ca de bezea
– galbenusurile se amesteca cu uleiul pana la omogenizare si se adauga peste albusurile mixate spuma
– se amesteca bine si apoi se adauga faina treptat, praful de copt si esenta de rom si se amesteca cu o lingura de sus in jos pana la incorporarea fainii
– se imparte compozitia in doua parti egale si una din parti se amesteca cu cacao si cu capuccino
– intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia alba, se niveleaza frumos, apoi peste ea se adauga compozitia de capuccino si se niveleaza
– cu ajutorul unei lingurite se apasa din loc in loc in compozitie (se introduce lingurita pana la „fundul” tavii ca si cum ati pune fructele intr-o compozitie de tarta – sper ca m-am facut inteleasa :P) si se da tava la cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de 30 de minute
– cand e gata, se lasa sa se raceasca si apoi se taie

 

 

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. stefy spune:

    de ieri pana azi mai am 4 bucatele, asa ca le impartim!!

  2. Se poate servi?Eu una,vreau o bucatica!

  3. Simona spune:

    Foarte fain arata, si cred ca-i delicioasa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.