Cornuri cu mere


Sunt atat de bune si pufoase incat nu te mai poti opri din mancat…si raman pufoase chiar si a doua zi (de asta le iubesc :P…)

Ingrediente (pentru 8 bucati)
Aluat:
– 125 ml lapte
– 250 g faina
– 1/2 plic drojdie uscata
– 2 linguri ulei
– 4 linguri zahar
Umplutura:
– 3 mere 
– 3 linguri zahar
– 1/4 lingurita esenta de portocale
Pentru uns: 
 – 4 linguri miere
– optional (un ou pentru uns) 

Mod de preparare
– zaharul se dizolva in laptele caldut
– intr-un vas se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat
– se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios, si la final se pune uleiul in palma si se framanta pana se incorporeaza in aluat
-se lasa la dospit circa 30 de minute 
– intre timp se pregateste compozitia: se rad merele si se pun la calit impreuna cu zaharul pentru 5-10 minute si daca lasa mult sirop se adauga si 2 linguri de gris pentru a lega compozitia
– cand este gata, se ia de pe foc, se adauga esenta de portocale (care i-a dat un gust deosebit marului) si se lasa la racit
– cand au trecut cele 30 de minute pentru aluat, se intinde o foaie rotunda si nu foarte groasa
– se taie foaia in patru apoi in sase si apoi in opt si se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi


– se ruleaza cu grija, si se aseaza cornurile in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt/ulei


 
– se ung optional cu un ou batut, si se dau la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pana se rumenesc frumos (eu le-am lasat cam mult, ca am avut program de joaca cu printesa, si am uitat de ele:P)



– cand sunt gata, se ung (calde) cu miere


Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Simona spune:

    Mmm.. ce bune cred ca sunt!!!

  2. Monya spune:

    au o culoare fascinanta. SI un luciu de ti face pofta instant !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.