Fursecuri cu nuci si cacao

 

Retete de fursecuri nu v-am prezentat prea multe pe blog, dar ca sa fiu in pas cu provocarea „Dulce Romanie”, gazduita luna aceasta de fetele de la Transylvanian Kitchen, va invit la cateva fursecuri minunate cu nuci si cacao:)

Ingrediente (pentru circa 35 fursecuri):
– 250 g faina
– 190 g zahar
– 50 g cacao
– un ou
– 115 g unt/margarina
– 2 linguri lapte
– o lingurita esenta de vanilie
-1/2 plic praf de copt
– 180 g nuci tocate mai mari

Mod de preparare:
– untul, la teperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana se spumeaza, apoi se adauga oul, laptele si esenta de vanilie si se mixeaza pana la omogenizare
– faina se amesteca cu cacaoa si cu praful de copt si se adauga in ploaie peste compozitia de mai sus, amestecand cu o lingura de lemn pana la incorporarea acestora

– compozitia obtinuta se lasa la frigider pentru o ora
– cu mainile ude, se formeaza bilute (compozitia va fi moale, dar asa trebuie sa fie) care apoi se trec prin nucile tocate si apoi se aplatizeaza usor si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt

– se dau, la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15 minute

– sunt ideale dimineata langa cafea

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Danutza spune:

    Yummmy, vreau si eu cateva sa rontai 🙂

  2. Simona spune:

    Ador genul asta de fursecuri!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.