Prajitura cu mure si iaurt

Chiar daca nu e sezonul murelor, nu am putut rezista tentatiei de a pregati aceasta prajiturica, atunci cand am descoperit-o pe blogul Claudiei, blog care mi-a fost repartizat luna aceasta la „Provocarea secreta” a Amei.

Ingrediente:
– 350 g faina alba
– 150 ml ulei
– 250 ml iaurt
– 3 ouă
– 150 grame de zahăr pudră
– 1/2 plic praf de copt
– 2 linguri de cacao
– o mână de mure

Mod de preparare:
– ouale se mixeaza cu zahărul pudră, apoi se adauga treptat uleiul şi se amestecam bine cu o lingura
– apoi se adauga iaurtul si se amesteca pana la omogenizare
– separat se amesteca faina cu praful de copt şi se adauga treptat în compoziţia de mai sus – se obtine o compozitie asemenatoare celei de chec, doar ca un pic mai gros
– trei sferturi din compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar restul de compozitie se amesteca cu cacaoa
– se amesteca bine si compozitia de cacao se toarna peste compozitia alba si se amesteca uşor cu o lingură pentru a combina culorile

– se pun cu grija pe deasupra murele, dupa care se da tava în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 minute, la foc mediu

– se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza

 

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Ce floricica apetisanta!Imi place!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.