Prajitura cu mure si iaurt

Chiar daca nu e sezonul murelor, nu am putut rezista tentatiei de a pregati aceasta prajiturica, atunci cand am descoperit-o pe blogul Claudiei, blog care mi-a fost repartizat luna aceasta la „Provocarea secreta” a Amei.

Ingrediente:
– 350 g faina alba
– 150 ml ulei
– 250 ml iaurt
– 3 ouă
– 150 grame de zahăr pudră
– 1/2 plic praf de copt
– 2 linguri de cacao
– o mână de mure

Mod de preparare:
– ouale se mixeaza cu zahărul pudră, apoi se adauga treptat uleiul şi se amestecam bine cu o lingura
– apoi se adauga iaurtul si se amesteca pana la omogenizare
– separat se amesteca faina cu praful de copt şi se adauga treptat în compoziţia de mai sus – se obtine o compozitie asemenatoare celei de chec, doar ca un pic mai gros
– trei sferturi din compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar restul de compozitie se amesteca cu cacaoa
– se amesteca bine si compozitia de cacao se toarna peste compozitia alba si se amesteca uşor cu o lingură pentru a combina culorile

– se pun cu grija pe deasupra murele, dupa care se da tava în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 minute, la foc mediu

– se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza

 

Pofta buna!!!

One comment

Lasă un răspuns la DiaMar bucataria galbena Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.