Prajitura cu branza si jeleu

Danutza este „vinovata” ca va prezint astazi aceasta prajitura frumos colorata si nemaipomenit de gustoasa. Sunt sigura ca multi dintre voi ati degustat-o sub numele de prajitura „Fanta”, intr-o forma putin modificata de reteta pe care v-o arat eu astazi, insa este la fel de gustoasa si intr-o varianta si in cealalata

 
Ingrediente:
Blat:
– 5 oua
– 6 linguri de zahar
– 4 linguri de ulei
– 6 linguri faina
– 1/2 pliculet praf de copt,
– o lingurita esenta de portocale
– 2 plicuri zahar vanilat
 Crema de branza:
500 g branza dulce
– 100 g unt
– 120 g zahar pudra
– esenta de vanilie dupa gust

Jeleu:
– 500 ml Giusto de portocale rosii – puteti alege orice suc, si orice culoare
-1 plic budinca de capsuni
– 100 g zahar

Decor:
– un kiwi
Mod de preparare:
Blat:

– albusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza cu zaharul pana devin spuma consistenta, cu aspect de bezea

– peste ele se adauga galbenusurile, apoi treptat uleiul, faina, praful de copt si esenta de portocale
– se amesteca cu o lingura pana la omogenizare, si compozitia rezultata sepune in tava de copt tapetata cu hartie, si se da la cuptorul preincalzit, la 160 de grade, timp de circa 20 de minute
– cand e gata, se scoate din tava si se lasa la racit
Crema de branza
– intr-un bol se mixeaza branza dulce cu untul, zaharul pudra si esenta pana se obtine o crema fina
– crema obtinuta se lasa la frigider minim 30 de minute
Jeleul 
– intr-o cratita se pune sucul de portocale rosii, in care se adauga 100 g zahar si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba
– separat, praful de budinca se dizolva in 4 linguri de suc si apoi se pune peste sucul din cratita, omogenizand incontinuu
-se lasa pe foc cateva minute (3-4 minute) pana devine consistent jeleul
– se opreste focul si se lasa la racit putin , acoperind cratita cu un capac, pentru a nu se forma pelicula la suprafat jeleului
Asamblare si decor

– blatul se insiropeaza cu putin suc, peste el se pune crema de branza in strat generos, iar apoi jeleuliar peste jeleu se aseaza bucatele mici de kiwi

 

– se lasa la firigder minim 3 ore, dar cel mai bine e sa asteptati pana a doua zi ca sa o taiati

– se taie astfel incat pe fiecare feliuta sa fie cate o bucatica de kiwi

 

 Cu aceasta prajitura, am ocazia sa particip la provocarea Virtual Hug, lansata de Cristina, si este un motiv in plus sa-i spun Danuztei ca are un blog minunat, pe care l-am indragit de la prima rasfoire, si pe care il vizitez mereu cu drag!!!

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

  1. Simona spune:

    Foarte fain arata!! Iar Danutza, chiar are un blog tare fain!!

  2. stefy spune:

    cu mare drag Cristina!!! voi incerca sa particip la fiecare editie, atat cat imi permite timpul!!!

  3. Stefy, multumesc frumos pentru participare! Prajitura arata minunat si vad ca si Danutzei i-a placut 😀
    Am adaugat link-ul la colectie! 😀

  4. stefy spune:

    am corectat..graba e de vina!!!

  5. Danutza spune:

    Wow, ce frumusica a iesit! Mi-ai facut pofta 🙂 Trebuie sa o mai fac si eu, ma gandesc ce culori sa mai combin 😀

    Pupici cu drag ! :*

  6. Danutza spune:

    Ups, cred ca la ingrediente ai pus 1250 g zahar pudra, in loc de 250 g 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.