Briose cu branza de vaci

Daca e weekend, atunci e provocarea „Weekend cu spor”. Si cum e prima luna de viata a provocarii, m-am grabit sa fiu printre primii participanti, si am ales sa incep cu aceasta reteta de briose cu branza de vaci, pe care desi le-am facut cu gandul la printesa mea, ne-am batut toti trei pe ele: eu, sotul si fetita!!:)

 

Ingrediente (pentru 15 briose): 
– 3 oua mici
– 175 g branza de vaci
– 150 g zahar
– 125 g unt
– 150 g faina
– 2 lingurite rase de amidon
-1/4 plic praf de copt
– esenta de lamaie (eu ador gustul branzei in combinatie cu esenta de lamaie:P)

Mod de preparare:
– ouale se mixeaza cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul
– se adauga apoi esenta de lamaie, untul la temperatura camerei si branza de vaci
– se amesteca cu o lingura pana la omogenizare
– se adauga apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt
– compozitia rezultata se toarna in forme de briose tapetate cu hartii speciale pentru briose

– se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

7 răspunsuri

  1. stefy spune:

    Alexandra, iti multumesc pentru cuvintele frumoase!! mi-ai facut ziua mai frumoasa!!!

  2. Alexandra spune:

    Multumesc frumos. Mi-au iesit f bune. Am incercat multe retete de-ale dumneavoastra, pentru fetita mea de 1 an si 3 luni, si toate au avut succes. Felicitari pentru blog. Azi fac briosele cu mure. 😀

  3. stefy spune:

    alexandra, se amesteca cu lingura!:)
    spor la treaba, daca vrei sa le faci!!

  4. Alexandra spune:

    Atunci cand adaugam faina in compozitie cu ce amestecam? cu mixerul sau cu lingura, de jos in sus?

  5. TeoBcatar spune:

    Cred ca au fost delicioase, imi plac preparatele cu branzeturi!

  6. aura carolina spune:

    Arata foarte bine …….

  7. Simona spune:

    Tare frumoase sunt… Si eu am facut ceva cu branza dulce, dar este o reteta deja postata pe blog..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.