Gogosi ineluse
Chiar daca toata lumea va prezinta zilele acestea tot felul de dulciuri pentru sarbatori, eu sunt putin mai atipica si va aduc in prim plan aceste gogosi…ca deh..mi s-a facut pofta instant, cand le-am vazut la Simona pe blog, blog ce mi-a revenit luna aceasta la Provocarea Secreta a Amei.
Ingrediente:
– aprox. 500 g faina
– un cub de drojdie
– 200 ml lapte dulce
– esenta de vanilie
– sare
– 80 g zahar pudra
– ulei pentru prajit
Mod de preparare:
– drojdia se dizolva in cateva lingurite de lapte caldut si se lasa la crescut circa 15 minute
– se amesteca faina cu drojdia dizolvata si cu restul de lapte, iar la finals e adauga putina sare
– se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios care se lasa la crescut circa o ora, la loc caldut
– cand aluatul a crescut frumos, se intinde o foaie de grosime de circa 1 cm, si cu ajutorul a doua pahare de dimensiuni diferite se formeaza inelele
– acestea se prajesc in mult ulei, se scot pe servete absorbante si apoi se trec prin zahar pudra
Pofta buna!!
Super …
multumesc frumos Kadia!!! Abia astept parada!!!
Petrecere frumoasa si tie de revelion, si un an nou asa cum iti doresti!!!
Multumesc pentru participare! Astazi voi publica parada provocarii secrete 😉
Un An Nou fericit si petrecere frumoasa diseara de revelion!
da, da..foarte delicioase!!!
Delicioase gagosile!!!!
Stiu sigur ca-s bune, deci ma servesc cu cateva! 🙂