Gogosi ineluse

 

Chiar daca toata lumea va prezinta zilele acestea tot felul de dulciuri pentru sarbatori, eu sunt putin mai atipica si va aduc in prim plan aceste gogosi…ca deh..mi s-a facut pofta instant, cand le-am vazut la Simona pe blog, blog ce mi-a revenit luna aceasta la Provocarea Secreta a Amei.

Ingrediente:
– aprox. 500 g faina
– un cub de drojdie
– 200 ml lapte dulce
– esenta de vanilie
– sare
– 80 g zahar pudra
– ulei pentru prajit

Mod de preparare:
– drojdia se dizolva in cateva lingurite de lapte caldut si se lasa la crescut circa 15 minute
– se amesteca faina cu drojdia dizolvata si cu restul de lapte, iar la finals e adauga putina sare
– se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios care se lasa la crescut circa o ora, la loc caldut
– cand aluatul a crescut frumos, se intinde o foaie de grosime de circa 1 cm, si cu ajutorul a doua pahare de dimensiuni diferite se formeaza inelele
– acestea se prajesc in mult ulei, se scot pe servete absorbante si apoi se trec prin zahar pudra

 




Pofta buna!!


6 comments

Lasă un răspuns la Haplea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.