Vin fiert

 

Dupa toate fripturile, preparatele traditionale si toate dulciurile servite cu mare pofta de sarbatori, zic eu ca e tocmai potrivit sa ne dregem cu un pahar de vin rosu fiert. Sunteti de acord cu mine??:P Eu l-am pregatit ca mai jos, dar in functie de preferinte puteti combina condimentele si folosi tot ce va place!!

Ingrediente:
– 200 ml vin rosu
– un varf de lingurita de scortisoara
– cateva boabe de piper negru
– 2-3 lingurite de zahar
– 2 felii de portocala

Mod de pregatire:
– intr-un ibric se pune vinul, zaharul si condimentele
– se pune ibricul pe foc, amestecand pana se topeste zaharul
– cand a atins punctul de fierbere se stinge focul, se adauga feliile de portocala si se lasa acoperit cateva minute (1-2 minute)
– se pune in pahare/canite si se serveste cu pofta

 

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.